'Beenbreker' over het hoofd gezien: Van Boekel grijpt in op WK

Reacties

In de derde groepswedstrijd van het WK voor vrouwen is de eerste rode kaart uitgedeeld. VAR Pol van Boekel was betrokken bij het moment tijdens Nigeria - Canada.

'Beenbreker' over het hoofd gezien: Van Boekel grijpt in op WK
© Pro Shots
Nigeria
Nigeria
0 - 0
Canada
Canada

De groepswedstrijd in Poule B stevende af op een bloedeloze 0-0, maar bloedeloos bleef het niet. Deborah Abiodun van Nigeria was in de slotfase veel te laat met een ingreep en raakte tegenstander Ashley Lawrence van Canada hard op haar scheenbeen (zie video onder).

Scheidsrechter Lina Lehtovaara deelde in eerste instantie geel uit, maar op aangeven van Van Boekel ging de Finse langs de zijlijn kijken in Melbourne. Daarop volgde slechts één conclusie: een directe rode kaart voor Abiodun.

Gevolgen voor de uitslag had de kaart niet. Eerder in de wedstrijd had Christine Sinclair namens de Canadezen een strafschop gemist. Had ze wel gescoord, was ze de eerste speelster ooit geworden die op zes verschillende WK's had gescoord. Door het gelijkspel gaat gastland Australië in Groep B alleen aan kop, zij wonnen eerder met 1-0 van Ierland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrouwen WK

Stand Groepsfase Groep B Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Australië
3
2
0
1
7-3
+4
6
2
Nigeria
3
1
2
0
3-2
+1
5
3
Canada
3
1
1
1
2-5
-3
4
4
Ierland
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.