Been sluit jaar af met spectaculaire zege op Cercle

Racing Genk-Cercle Brugge 4-2

Mario Been kan met een goed gevoel het nieuwe jaar in. De thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge werd met 4-2 gewonnen.

Met name de eerste helft was spectaculair. Genk kwam al na negen minuten op een achterstand door een doelpunt van Igor Vetokele. Het antwoord van de ploeg van Been kwam al vier minuten later. Elyaniv Barda trok de stand in de dertiende minuut met een hard schot gelijk.

Een ruim kwartier later kwam Cercle, ditmaal via Bernt Evens, opnieuw op voorsprong. Op dat moment werd Genk wakker. Binnen vijftien minuten boog de thuisploeg de 1-2 achterstand om tot een 3-2 voorsprong. Christian Benteke en Jelle Vossen waren respectievelijk verantwoordelijk voor de 2-2 en 3-2. In de slotfase zette Fabien Camus de eindstand op 4-2.

In de tweede helft was de wedstrijd minder spectaculair en werd er niet meer gescoord. Genk komt door de overwinning op dertig punten te staan. Het team deelt daardoor de zesde plaats met Cercle Brugge.

AA Gent-Westerlo 3-1AA Gent heeft op moeizame wijze gewonnen van laagvlieger Westerlo (3-1). Tien minuten voor tijd stond het scorebord nog op 1-1.

Sterker, Gent ging met een achterstand de rust in. Op slag van rust had Dieter Dekelver de stand namens Westerlo op 0-1 bepaald. De tweede helft stond in het teken van de wederopstanding van de thuisploeg.

Zlatan Ljubljanki zorgde voor 1-1, Yassine El Ghanassy (2-1) en Jesper Jorgensen (3-1) sleepten de overwinning voor de ploeg uit het vuur. Gent stijgt door de overwinning naar de tweede plaats. Evenals Anderlecht heeft Gent 39 punten maar een minder saldo.

KV Kortrijk-Standard Luik 2-0Het zicht op de titel in België wordt voor Standard Luik steeds waziger. Na de nederlaag tegen KV Kortrijk (2-0) van maandagavond bedraagt de achterstand op koploper Anderlecht liefst acht punten. Daarnaast heeft Anderlecht één wedstrijd minder gespeeld.

De wedstrijd kende weinig spektakel tot de tachtigste minuut. Gertjan De Mets brak de wedstrijd pas tien minuten voor tijd open. Op aangeven van Mohamed Messoudi zette de verdediger de thuisclub op voorsprong met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Standard had aan tien minuten te weinig om de stand gelijk te trekken. Sterker, Kortrijk besliste het duel in de blessuretijd. Na een rode kaart voor Standard-speler Karim Belhocine bracht Steven Josph-Monrose de bezoekers de nekslag toe met een zacht schot: 2-0.

Kortrijk stijgt door de overwinning naar de vierde plaats en stoot Standard daardoor naar plaats vijf. Kortrijk moet het resultaat van Cercle Brugge afwachten. Mocht Cercle winnen, dan zakt Kortrijk naar de vijfde positie.

Overige uitslagenKV Mechelen-OH Leuven 2-2Lokeren-Sint-Truiden 0-0Beerschot AC-Lierse SK 0-0 Foto: VI Images