Been kijkt niet naar matig spel: 'Zes punten, dat telt'

Racing Genk speelde tegen FC Thun allesbehalve een sprankelende wedstrijd, maar pakte wel drie punten: 2-1. Trainer Mario Been is dan ook dik tevreden.

Been kijkt niet naar matig spel: 'Zes punten, dat telt'

Door de overwinning op de Zwitsers staat Genk er na twee wedstrijden uitstekend voor in Groep G van de Europa League, want twee weken geleden wonnen de Belgen ook al bij Dinamo Kiev (0-1). Het mindere spel tegen Thun is voor Been daarom van minder belang.

'We hebben de wedstrijd gewonnen en staan met zes punten uit twee duels bovenaan. Dat is wat telt', stelt Been tegenover Sporza. De Nederlandse trainer is blij dat hem hetzelfde lot als zijn Nederlandse collega John van den Brom bespaard bleef. Zijn Anderlecht speelde woensdag in de Champions League tegen Olympiakos Pireaus uitstekend, maar verloor met 0-3.

'Je kunt net als Anderlecht schitterend spelen, maar toch met lege handen achterblijven. Dan teken ik liever hiervoor', vervolgt Been. Zijn spits Jelle Vossen is het met hem eens. 'We spelen de laatste tijd niet altijd goed voetbal, maar daaraan kan gewerkt worden', aldus Vossen.

Door de prima start in de Europa League lonkt wederom Europese overwintering voor Genk. Vorig seizoen presteerde de club dat voor het eerst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen