Been kan tij niet keren en wordt ontslagen door RC Genk

Reacties

Trainer Mario Been is ontslagen bij RC Genk. De Nederlander verloor zondag met 2-0 van laagvlieger Waasland-Beveren. Dat was de druppel voor de clubleiding van Genk.

Been kan tij niet keren en wordt ontslagen door RC Genk

De nederlaag in eigen huis tegen de nummer veertien van de Belgische competitie betekende alweer de twaalfde van dit seizoen. De club laat weten het vertrek van Been te betreuren, maar dat er weinig vertrouwen bestond in een ommekeer. Genk moet door de matige prestaties vrezen voor een plaats in de Belgische play-offs. Daarentegen zit Genk nog wel in de Europa League.

Wie de positie van de voormalige coach van Feyenoord en NEC overneemt, is vooralsnog niet bekend. De clubleiding meldt zo snel mogelijk een nieuwe coach te willen aanstellen. Tot die tijd zullen de trainingen geleid worden door de assistent-trainers Pierre Denier en Hans Visser.

Been trad in 2011 in dienst van de Belgische club, kort na zijn ontslag bij Feyenoord. Hij leidde Genk in zijn eerste jaar naar de derde plek en won het seizoen erop de Belgische beker. Genk staat na 27 speelronden op een zesde plaats met een achterstand van 25 punten op koploper Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.