Been heeft weer wat lucht, eindelijk zege voor Genk

Reacties

Mario Been kan opgelucht ademhalen. RC Genk won op bezoek bij Mechelen met 0-2. Daarmee maakt de ploeg een einde aan een lange reeks nederlagen.

Been heeft weer wat lucht, eindelijk zege voor Genk

De laatste overwinning van RC Genk dateerde alweer van 1 december, toen OH Leuven met 3-0 verslagen werd. Sindsdien verloor de ploeg in competitieverband zes keer op rij. Achtereenvolgens waren Lokeren, Standard Luik, Cercle Brugge, Sporting Charleroi, Zulte Waregem en Gent te sterk voor het team van Been. Zodoende namen de speculaties over een eventueel ontslag steeds meer toe.

Been startte tegen laagvlieger Mechelen met voormalig Feyenoord-spits Sekou Cissé in de basis. Net voor rust kwam de nummer zes van de Belgische competitie op voorsprong. Aanvoerder Jelle Vossen (op de foto met Cissé) kopte een voorzet van Thomas Buffel raak: 0-1. Nog binnen het uur kwam Genk op 0-2. Wederom was Buffel de aangever, maar deze keer was Cissé de afmaker. Buffel was zelf nog dicht bij de derde treffer, maar hij raakte de lat.

Door de overwinning blijft Genk zesde en de achterstand op Standard Luik, dat eerder op de dag met 4-0 won van Cercle Brugge, is onveranderd gebleven: negentien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.