Beeldschone assist Arnautovic hoogtepunt bij reguliere zege Inter

Reacties

Internazionale gaat 2023 afsluiten als koploper van de Serie A, zoveel werd zaterdagavond zeker door een zakelijke overwinning op Lecce. De Milanezen hebben vier punten meer dan Juventus en het Serie A-jaar telt nog één speelronde. In Giuseppe Meazza scoorden Yann Bisseck en Nicolò Barella.

Beeldschone assist Arnautovic hoogtepunt bij reguliere zege Inter
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
2 - 0
Lecce
Lecce

Het was een mooi jaar geweest voor Inter, en de ploeg van Simone Inzaghi was van plan om de laatste thuiswedstrijd goed af te sluiten. Al snel werd Lecce onder druk gezet, maar toen de rood-gele formatie uit het zuidoosten van Italië geen krimp gaf, ging de druk wat liggen. Good old Marko Arnautovic kreeg van dichtbij een goede kans om de score te openen, maar dat was het wel voor wat betreft de inleidende beschietingen.

Lecce hield knap stand, maar nam de waarschuwing van Bisseck niet ter harte. De Duitser schoot vijf minuten voor de rust hard op de lat met een knappe volley. Twee minuten later scoorde hij wél: een achterwaartse kopbal van Bisseck, met een kusje van zijn schouder, zeilde in de hoek – zijn eerste goal in de Serie A. Inter had niet groots gespeeld, bij lange na niet, maar ging wel met een voorsprong rusten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die leek het direct na de pauze kwijt te gaan raken, er werd een strafschop aan Lecce toegekend wegens vermeend hands van Carlos Augusto. De VAR had een andere mening en de beslissing werd ingetrokken. Een prachtig staaltje van Arnautovic legde de wedstrijd in een beslissende plooi: de Oostenrijker stuurde ploeggenoot Barella met een wonderschoon hakballetje vrij naar het doel, de middenvelder omspeelde de doelman en maakte 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Blauw-zwart speelde de wedstrijd rustig uit, zag Lameck Banda nog rood krijgen bij Lecce en behoudt zodoende een voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Juventus. De andere ploegen zijn enkel met een verrekijker nog te zien. Inter sluit 2023 aanstaande vrijdag af met een bezoekje aan Stadio Luigi Ferraris, waar Genoa wacht. Wat er ook gebeurt: de Nerazzurri sluiten het kalenderjaar af als koploper in de Serie A.

Bologna
Bologna
1 - 0
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Bologna blijft het geweldig doen. Nadat de ploeg van Sam Beukema en Joshua Zirkzee woensdagavond al sensatie schopte door Internazionale in Milaan uit de beker te kegelen, won het team van Thiago Motta zaterdag ook van Atalanta Bergamo. Vlak voor tijd maakte de Schot Lewis Ferguson de enige goal, waardoor de Rossoblù nog altijd vierde staan. 

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
36
29
5
2
86-19
+67
92
2
AC Milan
36
22
8
6
72-43
+29
74
3
Bologna
36
18
13
5
51-27
+24
67
4
Juventus
36
18
13
5
49-28
+21
67
5
Atalanta Bergamo
35
19
6
10
65-39
+26
63
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Lecce
Meer over Lecce
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.