AC Milan is in de strijd om een Champions League-ticket opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. Na nederlagen tegen Internazionale en Sampdoria slaagde Milan er dinsdag niet in om Udinese opzij te zetten. Een mooie mijlpaal voor Krzysztof Piatek leverde zodoende niet het gewenste resultaat op.

AC Milan
1 - 1
Udinese
Udinese

Piatek scoorde niet tegen Inter en Sampdoria en deze duels resulteerden allebei in een nederlaag voor Milan. In een poging het tij te keren koos Gennaro Gattuso dinsdag voor een nieuw systeem (4-3-1-2), met Lucas Paquetá achter spitsen Piatek en Patrick Cutrone. Bij Udinese ontbrak Bram Nuytinck vanwege een schorsing en hadden Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar een basisplaats.

Paquetá slaagde er in zijn nieuwe rol in om heel wat kansen te creëren. Het was dan ook een domper voor Milan dat de Braziliaan vijf minuten voor rust geblesseerd uitviel. Eerder in de eerste helft, al in de twaalfde minuut, had ook doelman Gianluigi Donnarumma de strijd al moeten staken. Met Pepe Reina onder de lat en met Samuel Castillejo als vervanger voor Paquetá kwam Milan vlak voor de onderbreking nog wel op voorsprong. Een volley van Piatek werd gekeerd door doelman Juan Musso, maar uit de rebound maakte de Pool alsnog zijn twintigste competitiedoelpunt van dit seizoen.

In de vijf grootste Europese competities zijn er nu vier spelers met minstens twintig competitiedoelpunten. Dat zijn Lionel Messi (31), Kylian Mbappé (27), Fabio Quaqliarella (21) en Piatek (20).

Zonder Ter Avest, die tien minuten in de tweede helft naar de kant werd gehaald, vond Udinese na een counter uit het boekje de gelijkmaker. Milan scoorde bijna uit een hoekschop, maar werd vervolgens verrast in de tegenaanval. Kevin Lasagna was het eindstation en zette de 1-1 op het scorebord. Udinese kreeg hierna nog goede kansen op meer en Sebastian De Maio en Lasagna (allebei naast) verzuimden om Milan nog meer pijn te doen. Het bleef bij 1-1 en dat betekent dat Lazio en Atalanta Milan tot op één punt kunnen naderen.