Bedrijvig Heerenveen neemt Woudenberg over van Feyenoord

Reacties

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Lucas Woudenberg. De linksback komt per direct over van Feyenoord.

Bedrijvig Heerenveen neemt Woudenberg over van Feyenoord

Woudenberg tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra jaar. Vorig seizoen kwam de verdediger nauwelijks in actie in Rotterdam. Door de komst van Ridgeciano Haps en aanwezigheid van Miquel Nelom is Woudenberg (23) inmiddels derde keus in Rotterdam, waar hij nog een contract tot medio 2019 had.

'We zijn blij dat we met de komst van Lucas een extra verdediger aan de selectie kunnen toevoegen', aldus technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. 'We halen met hem een goede Nederlandse verdediger in huis, die prima bij onze speelwijze past. Hij heeft een goede opleiding bij Feyenoord genoten en daarnaast ook bij Excelsior en NEC veel ervaring opgedaan.'

De vleugelverdediger is de volgende defensieve versterking voor de Friezen, die eerder doelman Warner Hahn van Feyenoord, centrale verdediger Daniel Høegh van FC Basel en rechtsback Denzel Dumfries van Sparta Rotterdam binnenhaalden. De Friezen waren op zoek naar een linksachter na het vertrek van Lucas Bijker.

Heerenveen toont zich actief op de transfermarkt, want ook vleugelspelers Nemanja Mihajlovic en Marco Rojas komen naar Friesland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.