Beckham blundert, Tinnerholm hoeft shirt Ronaldo niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Beckham blundert, Tinnerholm hoeft shirt Ronaldo niet

David Beckham is de beroerdste niet en heeft aardige woorden over voor zijn voormalige werkgevers. De sympathieke Engelsman ging tijdens een commerciële klus voor Adidas echter pijnlijk in de fout. Volgens de man met de formidabele traptechniek is AC Milan, dat dit seizoen niet in Europees verband in actie komt, een van de favorieten voor eindzege in de Champions League.

• Een documentaire over Cristiano Ronaldo is aanstaande en de trailer lijkt veelbelovend. Lionel Messi denkt daar anders over, althans dat doet dit geestige filmpje van The Football Republic vermoeden.

Anton Tinnerholm lijkt geen warme gevoelens te koesteren voor de Portugese vedette. Tinnerholm vertelde na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid geen interesse te hebben in het shirt van Ronaldo. 'Nee, het mooiste shirt is dat van Malmö FF', aldus de rechtsback in gesprek met Aftonbladet. Vermoedelijk ligt Ronaldo ook niet wakker van het mislopen van het shirt van zijn directe opponent.

• Real Madrid-legende Raúl toonde op zijn beurt wel bewondering voor Ronaldo, die woensdagavond met twee treffers zijn totale productie in zijn profloopbaan op 501 goals zette. 'Raúl stuurde me een bericht om me te feliciteren met mijn mijlpaal en vertelde me dat hij hoopt dat ik er nog 300 maak', vertelde de Portugees na afloop van de 2-0 zege op de Zweedse club.

• Supporters van Paris Saint-Germain kunnen vanaf nu dag en nacht een beroep doen op hun helden. De sterren van de Franse kampioen zorgen er zelfs voor dat de fans tijdig wakker worden.

NAC Breda zonk het voorbije seizoen af naar de Jupiler League en de Bredase supporters maken er maar het beste van op het tweede niveau. Zo organiseren de Breda Loco's een bootcombi voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

• Met slechts vijf punten na zes wedstrijden is de competitiestart van titelhouder Juventus allesbehalve goed te noemen. Dat is nog geen reden om met De Oude Dame te sollen, vindt Adidas. Bekijk hier het filmpje van de kledingsponsor. (Het Nieuwsblad)

• Football Leaks beweert over het contract van Jorge Jesús te beschikken en heeft de arbeidsovereenkomst openbaar gemaakt. Volgens het document verdient de trainer, die deze zomer de gevoelige overstap van Benfica naar Sporting Lissabon maakte, een brute jaarloon van vijf miljoen euro.  Sporting Lissabon wil graag een politie-onderzoek naar de publicatie.

Jan Vertonghen leeft ontspannen toe naar de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco. Gezien de acties van de Belg tijdens de training doen de Monaco-spelers er verstandig aan hun benen tegen elkaar te houden als de centrumverdediger van Tottenham Hotspur in de buurt is.

Borussia Mönchengladbach moest in de slotfase het hoofd buigen in het Champions League-duel met Manchester City (1-2 verlies), maar aan de steun van de supporters heeft het niet gelegen. Het thuispubliek stal de show met een indrukwekkende sfeeractie voorafgaand aan het duel.

'Ik heb geen nieuwe telefoon nodig'
• Ajacied Riechedly Bazoer kreeg vorig seizoen een iPhone naar zijn hoofd geslingerd van de PSV-aanhang. In de topper van zondag tussen de Amsterdammers en de Eindhovenaren zegt de middenvelder de confrontatie met de fans van zijn oude club te vermijden. (De Telegraaf)

'Enkel als ze met zotte bedragen afkomen, zal ik luisteren.'
In het verleden speelde Sven Kums nog twee seizoenen bij SC Heerenveen, maar bij AA Gent is hij de laatste anderhalf jaar pas echt opgebloeid. Volgens technisch directeur Michel Louwagie is er best te onderhandelen over de smaakmaker, maar dan moet er wel twintig miljoen euro op tafel komen. (Het Laatste Nieuws)

'Mijn haar staat rechtop als ik eraan denk.'
• Een jaar geleden verruilde Ruud Vormer Feyenoord voor Club Brugge, maar Het Legioen in Rotterdam mist hij nog steeds. Vooral als hij mocht aanleggen voor een vrij trap, gaf dat volgens hem een enorme kick. (Knack)

George Weah werd in 1995 de eerste Afrikaanse Wereldvoetballer van het Jaar. Vandaag wordt hij 49 jaar. Voor de jongere lezers, of voor degenen die geen genoeg krijgen van de beelden, nog even een van zijn mooiste goals.

• De voorbereiding van Partizan Belgrado voor het duel met FC Augsburg, twee tegenstanderes van AZ in de Europa League, is volledig in het water gevallen. Zowel de training als het perspraatje van de Serviërs ging niet door wegens file.

• Een duel tussen het personeel van de FIFA en de UEFA is uitgesteld wegens de perikelen rond de voorzitters Sepp Blatter en Michel Platini. Wordt er nu ook al een onderzoek ingesteld naar matchfixing onder het personeel?

Cristiano Ronaldo maakte tegen Malmö FF de vijfhonderdste treffer in zijn carrière. Overigens meteen gevolgd door nummer 501. Wat is jouw favoriete treffer van de Portugees? Heb je een klein halfuurtje, hier komen ze allemaal!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.