Becker laat Union dromen van Champions League

Union Berlin heeft zich brutaal gehandhaafd in de (sub)top van de Bundesliga. Het Arminia Bielefeld van Mike van der Hoorn en Ritsu Doan was voor rust al verslagen.

Union Berlin
5 - 0
Arminia Bielefeld

Union Berlin leeft in een droomwereld. Terwijl de rijke stadsgenoot Hertha BSC ondanks de nodige miljoenen nog zoekende is, maakt de Berlijnse cultclub sportief ongekende hoogtijdagen door. Het duel met Arminia Bielefeld hielp Die Eisern verder dromen, want de promovendus was in Stadion An der alten Försterei al voor rust op de knieën gedwongen.

Sheraldo Becker speelde een cruciale rol in de snelle knock-out. De voormalige aanvaller van ADO Den Haag stond in de derde minuut aan de basis van de openingstreffer van Keita Endo. In de dertiende minuut vergrootte Robert Andrich de marge, waarna Becker in de extra tijd van de eerste helft zelf de trekker overhaalde; 3-0.

Naast Becker staat Max Kruse symbool voor Union Berlin. De aanvaller genereert met zijn gedrag buiten de lijnen genoeg nieuws. Zo zorgden zijn snelheidsovertreding en zijn reactie daarop – hij noemde de politie op Instagram zwijnen - aanleiding voor de nodige ophef.

De commotie weerhoudt Kruse er niet van ook binnen de lijnen van zich spreken. De 32-jarige aanvaller, die afgelopen zomer na zijn afscheid bij Fenerbahçe transfervrij neerstreek in Berlijn, is een aanwinst voor Union. Dat onderstreepte hij tegen Arminia. In de 52ste minuut benutte hij een strafschop, waar hij voor rust met twee assists en een voorassist voor de 1-0 al een stempel had gedrukt op de wedstrijd. Zijn vervanger Cedric Teuchert maakte het feest compleet. De 5-0 zege was de grootste Bundesliga-overwinning in de clubhistorie.

Door de ruime overwinning klom Union naar de vierde plaats. Natuurlijk zijn er kapers op de kust die zondag nog in actie komen, maar dankzij de derde zege kunnen Die Eisern minimaal een dag dromen van een Champions League-ticket. En dat is voor een club die in 2019 debuteerde in de Bundesliga al een droom op zichzelf.