BBC helpt Real langs Sevilla, Guidetti doet Neville pijn

Reacties

Real Madrid is zondag twee punten ingelopen op Primera División-lijstaanvoerder Barcelona (dat 2-2 speelde tegen Villarreal) door thuis uiteindelijk vrij eenvoudig af te rekenen met Sevilla. Het verschil met nummer twee Atlético Madrid is nog maar een punt. Valencia deed in het verleden ook vaak mee om de prijzen in Spanje, maar staat na de derde thuisnederlaag op rij teleurstellend dertiende.

BBC helpt Real langs Sevilla, Guidetti doet Neville pijn

Real Madrid – Sevilla 4-0
Sevilla won nog geen wedstrijd op vreemde bodem, maar was eerder dit seizoen de club die Real in competitieverband de eerste nederlaag toebracht. Ook in november gebeurde dat een speelronde vóór El Clásico (die Real ook zou verliezen met 4-0). Vier maanden na het duel in Andalusië was de winnaar van de Europa League opnieuw een lastige opponent voor De Koninklijke, hoewel Karim Benzema (foto) uit een voorzet van Gareth Bale zijn rentree in de basis bekroonde met het openingsdoelpunt.

Dat alleen de van een hamstringblessure herstelde Fransman raak schoot in de eerste helft, mocht een klein wonder heten. Een goal van Gareth Bale werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl Sevilla-sluitpost Sergio Rico een antwoord had op harde knallen van Cristiano Ronaldo. Ook Keylor Navas liet zich aan de andere kant niet onbetuigd. De Costa Ricaanse doelman van Real Madrid voorkwam in de eerste minuten een vroege tegengoal en stopte bovendien een strafschop van Kévin Gameiro.

Het duurde even, maar uiteindelijk maakte Cristiano Ronaldo toch zijn 22ste doelpunt tegen Sevilla, de favoriete tegenstander van de topschutter van Spanje. De teller van Ronaldo staat nu op 41 treffers in alle competities.
Het duurde even, maar uiteindelijk maakte Cristiano Ronaldo toch zijn 22ste doelpunt tegen Sevilla, de favoriete tegenstander van de topschutter van Spanje. De teller van Ronaldo staat nu op 41 treffers in alle competities.

De gemiste elfmetertrap van de Franse clubtopscorer was meteen de laatste echte mogelijkheid voor Sevilla in het Estadio Santiago Bernabéu. Toch duurde het nog wonderbaarlijk lang voordat Real de vierde competitiezege op rij had veiliggesteld. Ronaldo schoot een penalty in de 58ste minuut over het doel van Sergio Rico en Bale raakte de lat. Het bleek uitstel van executie, want uiteindelijk scoorden ook de andere twee leden van het in ere herstelde aanvalstrio BBC.

In de 64ste minuut was missen echt geen optie voor Ronaldo toen de 31-jarige Portugees voor een leeg doel binnentikte uit een voorzet van Danilo. Vrijwel meteen daarna tikte Bale zijn tweede treffer sinds zijn rentree tegen de touwen na een handig wippertje van Benzema. Het slotakkoord was voor Jesé. Daarmee camoufleerde BBC de afwezigheid van de geschorste Sergio Ramos en Pepe en is de achterstand op Barça verkleind tot tien punten. Dat gat lijkt zelfs bij een zege in Camp Nou op 2 april te groot.

Valencia – Celta de Vigo 0-2
Sevilla lijkt door de nederlaag in Madrid genoegen te moeten nemen met de vijfde plaats, op zes punten van nummer vier Villarreal. Dat is in ieder geval een stuk beter dan de troosteloze situatie van Valencia. Los Che eindigden sinds 2009/10 vier keer in de topvier en werden in 2002 en 2004 nog kampioen, maar staan nu nog maar zes punten boven de degradatiezone. Celta de Vigo sloeg zondag in de slotfase toe dankzij rake schoten van ex-Feyenoorder John Guidetti en Hugo Mallo.

Toen Gary Neville in december trainer werd van Valencia, had die club al ruim een jaar geen competitieduel verloren in Mestalla. In 2016 wonnen behalve Celta ook Sporting Gijón (0-1), Athletic Bilbao (0-3) en Atlético Madrid (1-3) al in de voetbaltempel van Valencia. Het bewind van Neville is dan ook allerminst succesvol. De Engelsman boekte slechts drie competitiezeges en zakte van de achtste naar de dertiende plaats. Het Europa League-avontuur is ook ten einde. Celta staat zesde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.