Bazoer keert bij Vitesse terug in de Eredivisie

Reacties

Riechedly Bazoer gaat aan de slag bij Vitesse. De 22-jarige middenvelder komt over van VfL Wolfsburg en tekent een driejarig contract in Arnhem.

Bazoer keert bij Vitesse terug in de Eredivisie

Ajax plukte Bazoer in 2012 weg uit de jeugd van PSV. In Amsterdam was hij basisspeler onder Frank de Boer en groeide hij uit tot international. Bazoer belandde op het tweede plan onder Peter Bosz en verkaste in 2017 voor 12 miljoen euro naar Wolfsburg.

Zijn periode in het buitenland werd geen onverdeeld succes. Wolfsburg verhuurde Bazoer aan FC Porto, waar hij in het tweede elftal belandde, en stalde hem het afgelopen halfjaar in zijn geboortestad Utrecht. Vitesse haalt met Bazoer een speler binnen die voor zijn leeftijd al relatief veel ervaring in de Eredivisie heeft. In 63 competitieduels kwam hij tot negen goals en acht assists.

'Vitesse is een ploeg die mij bij past', zegt Bazoer op de website van zijn nieuwe club. 'De ambities spreken mij aan en daar wil ik aan bijdragen. Ik wil zo snel mogelijk belangrijk worden de ploeg en alles uit mezelf halen wat ik in mij heb. Ik ben namelijk nog jong en in de bloei van mijn carrière.'

Technisch directeur Mo Allach ziet de komst van Bazoer als een buitenkans. 'Hij beschikt over veel kwaliteiten', stelt de sportbestuurder. 'Dat heeft hij in het verleden laten zien. Je wordt niet zo maar Talent van het Jaar bij een club als Ajax. Hij is een sterke en dynamische middenvelder. We hopen dat de potentie van Riechedly bij Vitesse weer volop tot uiting komt.'

Bazoer is de vijfde versterking van Vitesse voor het nieuwe seizoen. Eerder werden Armando Obispo, Jay-Roy Grot, Tomáš Hájek en Charly Musonda aan de selectie toegevoegd.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Bazoer
Meer over R. Bazoer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.