Bayern zet deur wagenwijd open voor Nagelsmann als bondscoach

Reacties

Bayern München gaat niet dwarsliggen als de Duitse bond werk wil maken van het aanstellen van Julian Nagelsmann. Dat zegt Uli Hoeness, de erevoorzitter van de topclub waar Nagelsmann nog onder contract staat.

Bayern zet deur wagenwijd open voor Nagelsmann als bondscoach
© Pro Shots

Nagelsmann wordt gezien als topkandidaat om de ontslagen Hansi Flick op te volgen als bondscoach van Duitsland. De 36-jarige coach staat officieel nog onder contract in München. Nagelsmann werd in maart van dit jaar op non-actief gezet bij Bayern, maar zijn verbintenis tot medio 2026 loopt nog. De Duitse bond zal dus moeten aankloppen bij Bayern als het Nagelsmann wil inlijven.

Hoeness heeft laten blijken dat Bayern absoluut wil meewerken aan een deal, waarbij Nagelsmann bij de Duitse kampioen dus ook van de loonlijst zal verdwijnen. 'Het zal niet misgaan door Bayern', zei de bestuurder dinsdag tegenover Duitse media bij de onthulling van een standbeeld voor Gerd Müller bij de Allianz Arena.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoeness gaf aan dat er vanuit de Duitse bond nog geen contact is gezocht met de leiding van Bayern over Nagelsmann, van wie het nog niet duidelijk is of hij interesse heeft in de baan van bondscoach. Nadat de jonge tacticus bij Der Rekordmeister plaats moest maken voor Thomas Tuchel, werd hij gelinkt aan onder meer Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Chelsea. Inmiddels zijn die clubs allemaal bezet.

De Duitse nationale ploeg speelt vanavond zijn eerste wedstrijd na het ontslag van Flick. In Dortmund is Frankrijk de sparringpartner van het land dat als gastland automatisch is gekwalificeerd voor het komende EK.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.