Bayern worstelt nog met Robbery-erfenis

Reacties

Bayern München begint op 8 juli de voorbereiding zonder de vertrouwde gezichten van Franck Ribéry en Arjen Robben. De Beierse club kijkt voor een vervanger naar de Premier League, La Liga én de Eredivisie.

Bayern worstelt nog met Robbery-erfenis

De twee ervaren buitenspelers zijn bezig hun toekomst concreet te maken. Een langer verblijf in Beieren was voor beide dertigers geen optie meer. Waar Ribéry en Robben zich buigen over de ontvangen aanbiedingen, daar is Bayern hard bezig met de erfenis van Robbery. De zoektocht heeft nog geen vruchten afgeworpen. Trainer Niko Kovac vertelde in Kicker 'nog vier spelers' nodig te hebben en wacht daarbij met name op een verse kracht op de flank.

Leroy Sané geldt als de gedroomde kandidaat voor de vacature. De verwachting is dat de Duitse international echter niet haalbaar is. Vanuit zijn omgeving klinken de geluiden door dat hij kiest voor een vervolg van zijn Manchester City-avontuur. Een nein van Sané betekent dat er moet worden doorgeschakeld. 

Bayern heeft in de Premier League een andere optie gesignaleerd. Callum Hudson-Odoi wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar Der Rekordmeister. 'We hebben hem nog altijd in ons hoofd', zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic. Een flinke achillespeesblessure en de houding van Chelsea – dat vanwege het transferverbod weinig trek heeft mee te werken – maken een transfer complexer.

In Beieren komen daarom meer opties ter tafel. Ook de naam Steven Bergwijn is gevallen in München voor de Robbery-vacature, zo weet Kicker. Naast de Oranje-international is er nog een spectaculaire kandidaat in de persoon van Ousmane Dembelé.

De 22-jarige aanvaller kan na Benjamin Pavard en Lucas Hernández de derde Franse nieuweling worden in Beieren. Barcelona lijkt bereid mee te werken om ruimte te maken voor de beoogde aankopen Antoine Griezmann en/of Neymar. Bayern zal dan wel moeten accepteren dat concurrent Borussia Dortmund ook profiteert. Bij de verkoop in 2017 werd naast een afkoopsom van 105 miljoen ook een bonus van twintig miljoen euro bij doorverkoop afgesproken.

Het Barça van 2019/20: Neymar, Griezmann, Messi, Frenkie & Suarez in één elftal?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.