Bayern verwelkomt 'positief gestoorde' Klopp

Reacties

De strijd om een plaats in de CL-kwartfinale brengt Jürgen Klopp terug in München. De Liverpool-trainer kan bij Bayern München zijn emotionele gezicht weer laten zien.

Bayern verwelkomt 'positief gestoorde' Klopp

Het Champions League-duel in München is een terugkeer van Klopp op Duitse bodem. De 51-jarige trainer, die in 2015 na zijn jaren bij Borussia Dortmund verhuisde naar Liverpool, weet de schijnwerpers extra op zich gericht vanwege een flink uitgemeten misverstand na de heenwedstrijd op Anfield.

Na het laatste fluitsignaal hadden Klopp en Bayern-trainer Kovac een woordenwisseling nadat de Duitser wat had moeten wachten voor hij zijn Kroatische collega de hand kon schudden. 'Een misverstand', zeiden beide trainers in koor na het doelpuntloze gelijkspel.

Een dag voor de return in de Allianz Arena herhaalde Kovac dat er geen sprake is van een conflict. 'We zijn beiden zeer temperamentvol, proberen allebei onze ploegen te steunen', aldus de Kroaat. 'We moeten ook niet dramatiseren wat er na het laatste fluitsignaal in Liverpool tussen ons gebeurde.'

Het laat onverlet dat de confrontatie met Bayern voor Klopp er eentje is met een extra dimensie. Als trainer van Borussia Dortmund vocht hij menig seizoen een verbeten gevecht uit met Der Rekordmeister, terwijl hij aan de andere kant ook nog werd genoemd als potentiële trainer van de Beierse grootmacht.

Zijn emotionele werkwijze heeft ook in München aanhangers. 'Hij is positief gestoord', zei Bayern-doelman Manuel Neuer een dag voor de return. 'Hij wil altijd het beste voor zijn ploeg en is daarbij zeer emotioneel. Hij wil altijd het beste voor zijn team. In Mainz, in Dortmund en in Liverpool. Daarom heeft hij als trainer ook zeer veel fans. En de spelers schijnen ook goed met hem te zijn.'

Neuer nam de zorgen over een duimblessure weg, waardoor hij woensdag een mijlpaal kan bereiken. Inclusief zijn 22 duels voor Schalke 04 staat de doelman op 99 wedstrijden in de Champions League. Een optreden brengt hem in het illustere gezelschap van spelers met honderd en meer duels in het meest prestigieuze clubtoernooi in Europa.

In tegenstelling tot Arjen Robben heeft Kingsley Coman zijn fysieke ongemakken achter zich gelaten, zodat de Franse aanvaller naar alle waarschijnlijkheid woensdag kan spelen. De vraag is alleen nog of hij ook in de basis kan beginnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting Bayern - VfL Wolfsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.