Bayern verteert winterstop ook zonder Robben goed

Bayern München is 2019 begonnen met een overwinning op 1899 Hoffenheim. In de tweede helft van de wedstrijd werd het nog even spannend, maar uiteindelijk zorgde Robert Lewandowski voor opluchting bij Der Rekordmeister. Arjen Robben was er vrijdagavond wegens een bovenbeenblessure niet bij.

1899 Hoffenheim
1 - 3
Bayern München

Robben gaf al tijdens de winterstop duidelijkheid en liet weten dat hij de hervatting van de Bundesliga sowieso niet zou halen. De Nederlander, die na dit seizoen transfervrij vertrekt uit Beieren, zag hoe Leon Goretzka zijn team bij de hand nam in de eerste helft. Bayern was veel beter dan Hoffenheim, maar scoorde slechts twee keer. Goretzka benutte na ruim een half uur een rebound, vlak voor rust gleed hij de 0-2 binnen na een voorzet van David Alaba.

Omdat het 'maar' 0-2 stond na de eerste 45 minuten bleef het spannend. Zeker na de goal van Nico Schulz, die keeper Manuel Neuer na een uur verschalkte met een hard schot in de linkerhoek. In de tweede helft kwam Bayern een stuk minder voor de dag en dat gaf de thuisclub moed. Invaller Ádám Szalai was vijf minuten voor tijd zelfs heel dicht bij de gelijkmaker, maar Neuer redde fenomenaal op de kopbal van de Hongaar.

Een spannende slotfase leek aan te breken, maar Lewandowski gooide de wedstrijd drie minuten voor tijd in het slot. James Rodríguez opende op Thomas Müller en die legde breed op de scorende Pool. Door de overwinning legt Bayern wat druk op koploper Borussia Dortmund, dat met een wedstrijd minder gespeeld op drie punten staat van de regerend landskampioen.