Bayern-toptalent Zirkzee krijgt teleurstellend nieuws van Kovac

Reacties

Voor het eerst in lange tijd gaat Bayern München zonder Nederlander op trainingstour. Joshua Zirkzee kreeg teleurstellend nieuws van hoofdtrainer Niko Kovac.

Bayern-toptalent Zirkzee krijgt teleurstellend nieuws van Kovac

De achttienjarige Zirkzee maakte in 2017 de overstap van Feyenoord naar Bayern en mocht vorig jaar met de selectie mee naar de Verenigde Staten. De aanvaller scoorde toen zelfs nog in de 3-1 oefenzege op Paris Saint-Germain en mocht invallen in het vriendschappelijke potje met Manchester City.

Zirkzee sloot voor de start van het seizoen weer aan bij het beloftenteam van Bayern en zette in januari opnieuw een stap in zijn ontwikkeling, toen hij met de selectie mee mocht naar het trainingskamp in Doha. Voor het aankomende trainingskamp van Bayern in de Verenigde Staten hoeft Zirkzee zijn koffers echter niet te pakken.

Kovac neemt 27 spelers mee naar Amerika en geeft Jann-Fiete Arp, die is overgekomen van Hamburger SV, de voorkeur boven Zirkzee. Dat betekent dat Bayern voor het eerst in jaren geen Nederlander in de eerste selectie heeft zitten. Arjen Robben nam na tien dienstjaren afscheid van Der Rekordmeister en zette een punt achter zijn actieve loopbaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In oktober sprak VI nog met Joshua Zirkzee: 'Over twee jaar sta ik in de hoofdmacht van Bayern'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.