Bayern sprakeloos na recordnederlaag: 'Een onverklaarbare black-out'

Reacties

De spelers van Bayern München verschenen niet voor de camera na de bekerblamage tegen Borussia Mönchengladbach, de beleidsbepalers mochten het oplossen met de media. Directeur Hasan Salihamidzic stond verbouwereerd voor de camera.

Bayern sprakeloos na recordnederlaag: 'Een onverklaarbare black-out'
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
5 - 0
Bayern München
Bayern München

'We zijn compleet in shock', stelde de sportief directeur bij ARD. 'We waren er niet bij met onze hoofden. Het was een collectieve black-out, onverklaarbaar.' Bayern München speelde met diverse grote namen in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi, maar spelers als Robert Lewandowski, Thomas Müller en Manuel Neuer konden de recordnederlaag niet voorkomen.

'Ik kan het gewoon niet verklaren', erkende Salihamidzic. 'Alles wat fout kon gaan, ging fout.' Bayern München moest het tegen Borussia Mönchengladbach doen zonder coach Julian Nagelsmann, die nog in quarantaine zat. Assistent-coach Dino Toppmöller nam de honneurs waar en hij bood zijn excuses aan op de afsluitende persconferentie. 'Dit verdienen de fans van Bayern München niet. Dit was absoluut een slechte dag, het spijt me dat we de fans teleurgesteld hebben.'

Voor Bayern München is het de tweede keer op rij dat de club wordt uitgeschakeld in de tweede ronde van de strijd om de DFB-Pokal, vorig seizoen ging het mis tegen Holstein Kiel. Dit haalde clubicoon Bastian Schweinsteiger fijntjes aan tijdens zijn analyse na de wedstrijd. 'Zo kan je niet voor de dag komen, dit mag echt niet gebeuren. Het was een inktzwarte dag, je laat het gewoon lopen vanaf de eerste seconde. Het doet pijn bij Bayern München om voor de tweede keer uitgeschakeld te worden in de tweede ronde, maar vooral de manier waarop het gebeurt is pijnlijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.