Bayern overklast Milan, De Jong wekt woede Guardiola

Reacties

Na Real Madrid heeft ook Bayern München de finale van het oefentoernooi om de Audi Cup bereikt. Zonder Arjen Robben, die werd gespaard na zijn optreden van zaterdag tegen VfL Wolfsburg, was de Duitse kampioen te sterk voor AC Milan: 3-0.

Bayern overklast Milan, De Jong wekt woede Guardiola

Bayern was een flinke maat te groot voor Milan. Dat voor rust alleen Juan Bernat met een van richting veranderd schot het net vond, mocht een klein wonder heten. Doelman Diego López zag Pierre-Emile Højbjerg de paal raken en Arturo Vidal tegen de lat koppen, terwijl uitblinker Douglas Costa de bal uit een rebound over het Milanese doel schoot.

Joshua Kimmich had het veld toen al verlaten. Het twintigjarige talent liet zich na een charge van Nigel de Jong na twintig minuten wisselen voor David Alaba. De Jong haalde zich daarmee de woede van Bayern-coach Pep Guardiola (zie onder) op de hals, maar deed na rust ook in positieve zin van zich spreken. Met een volley zorgde de aanvoerder bijna voor de gelijkmaker bij een van de spaarzame kansen voor Milan.

Nigel de Jong blesseerde Joshua Kimmich, tot woede van Pep Guardiola.

Want ondanks basisplaatsen voor de aanwinsten Carlos Bacca en Luiz Adriano was het Bayern dat de klok sloeg. Der Rekordmeister had echter grote moeite het overwicht uit te drukken in de score. Nadat Robert Lewandowski voor de tweede keer een grote kans had gemist, scoorde invaller Mario Götze echter wél uit de rebound. Met een schitterende knal van afstand stal de Poolse spits vervolgens alsnog de show (foto boven).

De Rossoneri mogen zich woensdag daarom meten met Tottenham Hotspur in de strijd om de derde plaats. Bayern krijgt morgen te maken met Real, dat als opwarmer dient voor het bekerduel van komende zondag met FC Nöttingen. Milan opent de competitie in de Serie A pas op 23 augustus op bezoek bij Fiorentina.

Bekijk hier de beelden van het oefenduel en de bijna-aanvaring tussen Guardiola en De Jong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.