Bayern München zit in zijn maag met Coutinho

Reacties

Het huwelijk tussen Bayern München en Philippe Coutinho is nog geen daverend succes. De 27-jarige Braziliaan wordt gehuurd van Barcelona, maar heeft het de laatste maanden lastig in Beieren.

Bayern München zit in zijn maag met Coutinho
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 3
Bayern München
Bayern München

In 2020 was Coutinho in zes officiële wedstrijden slechts betrokken bij één doelpunt. Hij bereidde de 5-0 van Serge Gnabry tegen Schalke 04 voor. Dat deed hij als invaller, want de spelmaker is lang niet zeker meer van een basisplaats in München. In aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea ging Bayern-trainer Hansi Flick in op de situatie van Coutinho.

'Zijn prestaties op de training geven me telkens hoop. Philippe is een talentvolle speler, maar hij legt zichzelf te veel druk op', aldus Flick op zijn persconferentie. 'Hij wil op elke wedstrijd zijn stempel drukken, maar hij maakt op dit moment niet altijd de juiste keuzes. We blijven hem steunen. Ik heb hem hoog zitten als voetballer, maar ook als mens.'

In 28 wedstrijden voor Bayern staat Coutinho nu op zeven goals en acht assists. Het zijn geen dramatische cijfers, maar het lijkt niet genoeg voor Bayern om de optie tot koop ter waarde van 120 miljoen euro te lichten. 'Waarom de transfer nog niet definitief is? Dat is een lastige vraag', reageerde directeur Karl-Heinz Rummenigge tegenover SportBild.

'We geloven allemaal dat hij een exceptionele voetballer is, dat zien we op de trainingen en soms ook in wedstrijden. Hij heeft in sommige wedstrijden goed gespeeld, maar het komt er niet altijd uit, ik weet niet waarom. Iedereen probeert hem te helpen: de coach, zijn teamgenoten. Nu moeten we hopen dat hij belangrijk kan zijn in de cruciale komende weken.'

Dinsdagavond om 21.00 uur trapt Bayern in Londen af voor de eerste confrontatie in het tweeluik met Chelsea in de achtste finales van de Champions League. De verwachting is dat Coutinho op de bank begint, net als Joshua Zirkzee.

Zijn Sergiño Dest en Leroy Sané de toekomst van Bayern München?
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.