'Bayern München wil Dest nog altijd overnemen'

Reacties

Bayern München is nog altijd van plan Sergiño Dest komende zomer van Ajax over te nemen. De Duitse recordkampioen is volgens diens zaakwaarnemer het meest concreet in de plannen met Dest.

'Bayern München wil Dest nog altijd overnemen'
© Pro Shots

De negentienjarige verdediger maakte afgelopen seizoen een komeetachtige carrière door bij de club uit Amsterdam. Tot verrassing van velen kwam Dest niet alleen bij de selectie, hij speelde zelfs 35 officiële wedstrijden in alle competities voor Ajax, werd bovendien Amerikaans international en afgelopen week kreeg de zeer aanvallend ingestelde rechtsback uit handen van trainer Erik ten Hag de Marco van Basten-award voor het Talent van het Jaar bij Ajax.

Recent kwam ook de belangstelling van Barcelona naar buiten. 'Maar die is nog niet concreet', zegt zijn zaakwaarnemer en advocaat Joes Blakborn. 'Ze hebben zich niet officieel gemeld bij mij of Ajax. Wel is er in het verleden weleens geïnformeerd. Sergiño is één van de backs in Europa die zij volgen. Ze lijken hem een optie te vinden mocht Nélson Semedo vertrekken. Maar ik denk dat er wel meer clubs zijn waarvoor Sergiño een optie is.'

Hoewel Bayern München in een eerder stadium gedurende de coronacrisis alle transfers on hold had gezet, betekende dit volgens Blakborn niet dat een overgang van de baan was. 'Integendeel', zegt de zaakwaarnemer. 'Bayern München wil Sergiño nog altijd van Ajax overnemen, maar op dit moment liggen beide partijen nog ver uit elkaar. Wij kunnen daar niets mee en zitten wat dat betreft in de wachtkamer.'

In een eerder stadium, voor de coronacrisis, zei technisch directeur Marc Overmars nog nee tegen een bod van twintig miljoen euro vanuit Beieren. De td verwachtte destijds dat het wel goed zou komen, maar dat er ook nog wel wat tijd overheen zou gaan. De vraag is hoezeer Bayern wil doorpakken nu Dest bij meer clubs vast op de radar staat.

Zijn Sergiño Dest en Leroy Sané de toekomst van Bayern München?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.