Bayern München sluit nieuwe miljoenendeal met Allianz

Reacties

Hoe lucratief het kan zijn om een eigen stadion in bezit te hebben, toont Bayern München maar weer eens aan. De club verkoopt de naam van zijn thuishaven al sinds de opening aan Allianz en met deze verzekeraar is nu een nieuw, tienjarig contract gesloten. Totale waarde: 130 miljoen euro (dertien miljoen per jaar).

Bayern München sluit nieuwe miljoenendeal met Allianz
© Pro Shots

Het gaat om een forse stijging, want het oude contract had een waarde van acht miljoen per seizoen. Allianz heeft tevens een minderheidsaandeel van 8,3 procent in de Duitse recordkampioen. Voor zover bekend haalt Manchester City het grootste bedrag op met de naamrechten van het stadion (twintig miljoen), maar is dit een marktconforme afspraak? Immers, de sponsor is Etihad — de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi, het emiraat dat ook clubeigenaar is.

Vorig jaar sloot FC Barcelona een opvallende deal met Spotify. Aangezien het om een totaalpakket ging met shirtsponsoring, is onbekend hoeveel is betaald voor de vernoeming van Camp Nou naar de Zweedse audiostreamingdienst. In de Nederlandse top zijn PSV en AZ eigenaar van hun stadion, Ajax en Feyenoord niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.