Bayern München slaat slag met contractverlenging 'dreamteam'

Reacties

Bayern München heeft dinsdag niet een, maar twee contractverlengingen aangekondigd. Zowel Manuel Neuer als Sven Ulreich gaat een jaar langer door bij Der Rekordmeister. De ervaren doelmannen liggen tot medio 2025 vast.

Bayern München slaat slag met contractverlenging 'dreamteam'
© Pro Shots

Ulreich (35) is de vaste stand-in van Neuer, die vorige maand zijn rentree maakte nadat hij er lang uit lag met een beenbreuk die hij opliep tijdens het skiën. Ulreich staat al sinds 2015 onder contract bij Bayern, met uitzondering van een uitstapje naar Hamburger SV in het seizoen 2020/21. Hij keepte tot nu toe 98 wedstrijden voor Bayern.

Neuer nadert ondertussen de vijfhonderd wedstrijden in dienst van Bayern. De 37-jarige doelman kwam in 2011 over van Schalke 04 en staat nu op 494 duels voor de kampioen van Duitsland. Bayern noemt Neuer en Ulreich op de clubwebsite 'de sterke ruggengraat van de club'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Manuel en Sven zijn gewoon een dreamteam', vertelt voorzitter Jan-Christian Dreesen. 'Het is een genot om te zien hoe zij hun dagelijkse werk doen. Ze ondersteunen en motiveren elkaar en zijn een voorbeeld voor de club. Sven heeft Manuel meer dan waardig vervangen tijdens zijn blessure. We weten dat we op hem kunnen vertrouwen.'

Neuer heeft een belangrijk doel voor ogen in de komende anderhalf jaar. 'De Champions League-finale van 2025 in München, daar wil ik bij zijn.' Ulreich ziet ondertussen niet echt een strijd met Neuer. 'We hebben veel meer met elkaar gemeen dan alleen onze passie voor voetbal. Door de loop der jaren zijn we goede vrienden geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.