Bayern München heeft nieuw voetbalwonder nodig

Reacties

Bayern München heeft na de 3-0 nederlaag in Camp Nou nog maar weinig om zich aan vast te klampen. In de historie van de Champions League maakte een ploeg zo'n grote achterstand vrijwel nooit goed. Desondanks hoopt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge stiekem nog op het bereiken van de Champions League-finale.

Bayern München heeft nieuw voetbalwonder nodig

Hoewel Barcelona voor het eerst in negenenhalf jaar minder balbezit had dan zijn tegenstander, kijkt Bayern München na één wedstrijd al aan tegen een bijna onoverkomelijke achterstand. Want in een Europese knock-outfase gaf Barça nog nooit een voorsprong uit handen nadat het de heenwedstrijd met drie goals verschil had gewonnen (25 uit 25), terwijl Bayern na zo'n slecht resultaat in het eerste duel altijd werd uitgeschakeld (7 uit 7).

Dat beseft ook Rummenigge. 'Als je met 3-0 verliest weet je natuurlijk dat je kansen om verder te komen niet groot zijn. Maar het heeft geen zin om te klagen. Wij heten Bayern München. En soms komt er bij Bayern München wel eens een voetbalwonder voor.'

Albert Luque, later nog speler van Ajax, schreeuwt het uit nadat hij Deportivo La Coruña op 3-0 heeft gezet tegen AC Milan. Doelman Dida en Paolo Maldini kijken toe.
Albert Luque, later nog speler van Ajax, schreeuwt het uit nadat hij Deportivo La Coruña op 3-0 heeft gezet tegen AC Milan. Doelman Dida en Paolo Maldini kijken toe.

Daarmee zal de preses van Der Rekordmeister ongetwijfeld doelen op de 6-1 thuiszege op FC Porto tijdens de kwartfinale van dit CL-seizoen, nadat de Portugezen de heenwedstrijd in eigen huis nog met 3-1 hadden gewonnen. Dergelijke comebacks kwamen in de halve finale van het miljoenenbal echter nog nooit voor. Vier keer gebeurde het dat het heenduel in een overwinning met minimaal drie goals verschil eindigde, in alle gevallen was dat ook genoeg voor een finaleplaats.

Dat voetbalwonderen ook in de Champions League bestaan bleek in april 2004. Destijds dacht AC Milan aan een 4-1 thuiszege genoeg te hebben om de halve finale te halen. De titelhouder kwam echter bedrogen uit. In Riazor boekte Deportivo La Coruña een legendarische 4-0 overwinning. Het biedt wellicht het kleine beetje houvast waar de ploeg van trainer Pep Guardiola naar op zoek is.

Geen voetbalwonderen in halve finales CL
Seizoen Wedstrijd Heen Terug
1997/98 Juventus* - AS Monaco 4-1 3-2
1999/00 Valencia* - Barcelona 4-1 2-1
2012/13 Bayern München* - Barcelona 4-0 0-3
2012/13 Borussia Dortmund* - Real Madrid 4-1 2-0
2014/15 Barcelona - Bayern München 3-0 ?

* naar Champions League-finale

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.