Bayern krijgt dringend transferadvies: 'Sané past daar totaal niet'

Reacties

Willy Sagnol raadt Bayern München af om komende zomer voor Leroy Sané te gaan. De 43-jarige Fransman, die jarenlang als speler en later ook als scout en assistent-trainer actief was voor Bayern, denkt dat het een behoorlijke mismatch kan worden.

Bayern krijgt dringend transferadvies: 'Sané past daar totaal niet'
© Pro Shots

Sané gaat komende zomer zijn laatste contractjaar in bij Manchester City en wordt al lange tijd in verband gebracht met een transfer naar Bayern. Afgelopen jaar was het al bijna zover, maar een blessure gooide roet in het eten. Volgens de berichtgeving in Duitse en Engelse media gaat het komende zomer wel gebeuren. Voordat de coronacrisis uitbrak, verlangde City een bedrag van tachtig miljoen euro voor Sané.

Sagnol, die van 2000 tot 2009 de clubkleuren van Bayern verdedigde, vindt het dus een slecht idee. 'Hij past met zijn karakter totaal niet bij Bayern. Hij is een heel wisselvallige speler met een heel introvert karakter. In mijn ogen is hij niet gemaakt voor Bayern', zegt Sagnol tegen het Franse RMC.

'Sané heeft altijd problemen, zowel bij Manchester City als bij de nationale ploeg. Hij kost tachtig miljoen euro, dan zou ik er liever twintig miljoen bij doen en Kai Havertz halen. Met Havertz weet je tenminste wat je hebt: een spelmaker die zonder problemen kan samenspelen met Lewandowski. Thomas Müller heeft ook niet het eeuwige leven', aldus Sagnol.

Uli Hoeness gaf zaterdag aan niet te verwachten dat Havertz haalbaar is voor Bayern: 'Havertz zouden we zeker willen hebben, maar in deze tijd weet niemand hoe de economische toekomst van clubs eruitziet. Hoewel ik hem graag in München zou zien, kan ik het me momenteel niet voorstellen.'

De toekomst van Kai Havertz: 'Hij kan niveau Barça, City of Real makkelijk aan'
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.