Bayern gefileerd: 'Krankzinnig, historische schande: wie kan dit uitleggen?'

Reacties

De rampzalige nederlaag van Bayern München in het toernooi om de DFB-Pokal heeft gezorgd voor een schok in Duitsland. De sportkranten weten niet wat ze zien, terwijl ook Thomas Müller het na afloop nog maar nauwelijks kon geloven.

Bayern gefileerd: 'Krankzinnig, historische schande: wie kan dit uitleggen?'
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
5 - 0
Bayern München
Bayern München

Der Rekordmeister werd woensdagavond compleet vernederd in het Duitse bekertoernooi. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het 5-0, een score die na 57 minuten al was bereikt. Dat leidde na afloop tot een verbouwereerde reactie van sportief directeur Hasan Salihamidzic. 'Het was een collectieve black-out, onverklaarbaar. Alles wat fout kon gaan, ging fout', zo sprak hij bij de ARD.

Even later sprak ook Thomas Müller zijn afschuw uit. 'Met uitzondering van onze keeper Manuel Neuer hebben we vandaag allemaal een dramatische wedstrijd gespeeld. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, het is moeilijk te begijpen. Ik heb nog nooit zo'n collectief falen meegemaakt. We zijn van A tot Z op een hoopje gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat ik dit Bayern ooit heb zien gebeuren. Een schande? Natuurlijk.' Saillant detail: Müller was de enige (!) speler die zich bij de camera's van Sky Sport meldde.

BILD was ook keihard. 'In april blikten we al vooruit op wie de opvolger van Hansi Flick moest worden', schrijft de krant. 'Toen schreven we: "Nagelsmann zou een interessant experiment zijn, maar kan Bayern zich dat nu veroorloven?" Zijn tussenbalans is oké, maar de eerste prijs is al verdampt! En niet zomaar, maar via een historische schande. Na vier maanden kunnen we zeggen: onder Nagelsmann is alles mogelijk. Met 1-2 verliezen van Eintracht Frankfurt, winnen bij Bayer Leverkusen (1-5), Benfica (0-4), en nu deze 0-5. Krankzinnig! Dat is tegen iedere voetballogica in. Wie kan dit uitleggen?'

De nederlaag van Bayern is trouwens goed nieuws voor River Plate. De Argentijnse club scoorde tussen 1936 en 1939 liefst 96 duels op rij. Bayern leek hard op weg om die mijlpaal ook te halen. Sinds een 0-0 tegen RB Leipzig op 2 september 2020 wisten de Duitsers 84 keer doel te treffen. Dat is nu dus niet gelukt, waarmee de serie ten einde is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.