Bayern geeft 'Robben-opvolger' Gnabry vertrouwen met nieuw contract

Reacties

Serge Gnabry staat ook de komende jaren onder contract bij Bayern München. Der Rekordmeister maakte dinsdag bekend dat de tot medio 2020 lopende verbintenis van de aanvaller met drie jaar is verlengd, tot de zomer van 2023.

Bayern geeft 'Robben-opvolger' Gnabry vertrouwen met nieuw contract

Gnabry speelde in de jeugdopleiding van VfB Stuttgart en maakte op vijftienjarige leeftijd de overstap naar Arsenal, dat hem uitleende aan West Bromwich Albion en uiteindelijk in 2016 verkocht aan Werder Bremen. Bayern telde een jaar later acht miljoen euro voor Gnabry neer. De jonge aanvaller werd vorig seizoen nog uitgeleend aan 1899 Hoffenheim.

Dit seizoen raakt Gnabry steeds meer in vorm bij Bayern, dat in de Bundesliga een moeizame periode kende. Gnabry wordt samen met Kingsley Coman gezien als de opvolger van Franck Ribéry en Arjen Robben, die Bayern in de zomer na jarenlange dienst verlaten. Gnabry staat deze jaargang tot nu toe op 29 wedstrijden, acht goals en vijf assists.

'We zijn blij dat we Serge langer aan ons hebben kunnen binden', vertelt sportief directeur Hasan Salihamidzic op de clubsite. 'In zijn eerste seizoen heeft hij een grote stap gezet. Serge is een van onze jonge honden. Hij is een belangrijk onderdeel van de toekomst van Bayern en we hebben veel vertrouwen in hem.'

Gnabry geeft aan dat hij zich goed op zijn plek voelt bij Bayern. 'Ik heb veel plezier met de groep. Ik hoop dat we veel prijzen gaan winnen en mooie momenten zullen meemaken. Ik kijk uit naar de toekomst met Bayern. Persoonlijk maak ik een goed seizoen door, maar ik ken mijn potentieel en weet dat ik me nog verder kan ontwikkelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.