Bayern-feest compleet: dubbel als afscheid Robbery

Reacties

Bayern München heeft een week na de nationale titel ook beslag gelegd op de Duitse beker. Arjen Robben zag na zijn entree RB Leipzig definitief het hoofd buigen.

Bayern-feest compleet: dubbel als afscheid Robbery
RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Voor het ervaren drietal Robben, Franck Ribéry en Rafinha was de Duitse bekerfinale in Berlijn het laatste kunstje als speler van Bayern. Dat gegeven was voor trainer Niko Kovac geen reden de drie afzwaaiende dertigers te eren met een basisplaats. Net als vorige week, in de laatste en beslissende speelronde van de Bundesliga, begonnen ze op de bank.

Vanaf de kant zagen Robben en co hoe RB Leipzig de betere en meer dreigende ploeg was. Het ontbrak de formatie van Ralf Rangnick aan een beloning in de vorm van een treffer. Dat doelpunt viel in de 29ste minuut aan de andere kant. Na een voorzet van David Alaba bracht Robert Lewandowski met een knappe, tegendraadse kopbal de 0-1 op het scorebord.

De Beierse openingstreffer bracht RB Leipzig van z'n stuk. Van de overtuiging was weinig meer over. Bayern liet na de knock-out uit te delen. In de tweede helft bleef het lang spannend. Beide ploegen hanteerden een hoog tempo en kregen ook kansen. Maar die waren niet besteed aan onder anderen Thiago Alcántara, Thomas Müller en Timo Werner.

Ruim een kwartier voor tijd maakte Robben zijn entree. Als vervanger van Serge Gnabry stond hij vijf minuten in het veld en had de bal nog niet geroerd, maar hij had wel de wetenschap dat de 21ste prijs van zijn Bayern-periode hem niet meer kon ontgaan. Kingsley Coman nam de bal na een ongelukkig verwerkte voorzet van Joshua Kimmich perfect aan, kapte zich vrij en haalde genadeloos uit: 0-2.

Niet veel later bewees Lewandowski andermaal zijn immense waarde voor Bayern. De Poolse spits maakte met een wippertje een einde aan alle onzekerheid. Voor Kovac was het ook het moment om Ribéry nog binnen de lijnen te brengen als eerbetoon. Robbery kon z'n laatste minuten voor Bayern niet opluisteren met een goal, maar dat kon het feest niet verstieren. Ook de DFB Pokal is ten deel gevallen aan de Beierse grootmacht, waar de bekritiseerde Niko Kovac de primeur had om als eerste als speler én als trainer de Duitse beker te winnen. 

'Robben moet net als Van Persie en Huntelaar afsluiten in de Eredivisie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.