Bayern dendert door dankzij mazzelgoals en beauty

Bayern München kan het kampioensfeest gaan plannen. Dankzij een eclatante 0-4 zege bij SC Freiburg is de kans groot dat de ploeg van Jupp Heynckes nog deze maand de landstitel gaat pakken. Met Arjen Robben - net als een paar andere vaste krachten - op de bank ging Bayern er in het Schwarzwald-Stadion van de dappere thuisploeg met de punten vandoor.

Bayerns belager Borussia Dortmund kwam zaterdag niet verder dan een 1-1 bij RB Leipzig, waardoor Schalke 04 (1-0 winst op Hertha BSC) de tweede plek overnam. Met de zege op Freiburg heeft Der Rekordmeister nu een voorsprong van twintig punten op Schalke en 21 punten op Dortmund en Leipzig, met nog negen duels te gaan. Zoals het er nu naar uitziet gaat Bayern, mits het tot die tijd geen punten verspeelt, op 31 maart al kampioen worden. Zo makkelijk als de cijfers doen vermoeden, kwam de overwinning zondag aanvankelijk niet tot stand.

Freiburg verweerde zich namelijk kranig en kreeg na tien minuten een enorme kans. Spits Lucas Höler mocht alleen op keeper Sven Ulreich af, maar de goalie redde knap met zijn voet. Ook daarna deed de thuisploeg leuk mee, totdat Bayern in tweeënhalve minuut tijd twee keer keihard toesloeg. De 0-1 viel daarbij op wel erg curieuze wijze. Met een lange bal bereikte Mats Hummels ploeggenoot Thomas Müller, die bijna op de achterlijn stond. Hij probeerde de bal voor te geven, kreeg die via de hak van verdediger Caglar Söyüncü terug in zijn bezit, waarna zijn inzet uit een moeilijke hoek via het been van doelman Alexander Schwolow in het doel verdween.

Vrijwel direct daarna was de wedstrijd vervolgens beslist. Clorentin Tolisso kreeg de bal op ruim twintig meter van het doel aangespeeld door Thiago Alcántara, de kanonskogel van de Fransman (zie onder) was Schwolow te machtig. Kort na rust verdween het laatste beetje hoop van Freiburg, en ook de 0-3 was een lucky. Na een lage voorzet van Juan Bernat en een klutssituatie tussen Müller en Söyüncü frommelde Sandro Wagner de derde Beierse treffer binnen. De 0-4 van hoofdrolspeler Müller - knap afgewerkt uit een corner - was enkel nog voor de statistieken.