Bayern bevestigt komst Australisch toptalent met waanzinnige trap

Reacties

Bayern München heeft zich versterkt met Nestory Irankunda. Het zeventienjarige Australische talent komt op 1 juli 2024 naar Der Rekordmeister. Hij tekent een meerjarig contract.

Bayern bevestigt komst Australisch toptalent met waanzinnige trap
© Centre Goals

'We hadden Nestory al een tijdje op het oog en zijn verheugd dat we een akkoord hebben bereikt met hem en Adelaide United over een transfer naar München voor komende zomer', aldus Jochen Sauer van de Bayern-campus. 'We willen het management van United bedanken voor de constant goede gesprekken. Nestory is een extreem snelle flankspeler, sterk op de dribbel en de bal en met veel drive richting doel. We zijn overtuigd van zijn potentieel en dat hij bij ons de volgende stappen zal zetten.'

De kans is groot dat de naam van Irankunda niet meteen een belletje doet rinkelen, maar de piepjonge aanvaller van Adelaide United timmert hard aan de weg in de A-League. Irankunda maakte begin vorig jaar op vijftienjarige leeftijd zijn debuut voor Adelaide en speelde sindsdien 39 wedstrijden voor de club. Daarin was hij goed voor negen doelpunten en twee assists.

Het belangrijkste kenmerk van Irankunda? Zijn bijzondere traptechniek. Irankunda heeft maar een korte zwaai nodig om harde schoten te produceren. In onderstaande video is te zien dat niet alle keepers in Australië daar een antwoord op hebben. Fabrizio Romano verwacht dat Irankunda zijn kwaliteiten binnen afzienbare tijd op de Europese velden mag gaan laten zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Record
Volgens de transfergoeroe zou Bayern München zo'n 3,5 miljoen euro hebben betaald. Daarmee zou Irankunda het Australische transferrecord verdubbeld hebben. Dat record stond nog op naam van Marco Tilio, die Melbourne City afgelopen zomer voor 1,75 miljoen euro verruilde voor Celtic.

Spelersprofiel

N. Irankunda


Geboortedatum:
9 februari 2006
Leeftijd:
18
Nationaliteit
Australië
Huidige club:
Adelaide United
Nationaal team:
Australië Onder 17
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.