Bayer Leverkusen ruikt bloed tegen gehavend HSV

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de negende speelronde is dat de topper tussen Hamburger SV en Bayer Leverkusen van zaterdag.

Bayer Leverkusen ruikt bloed tegen gehavend HSV


HAMBURGER SVKlassering 2de plaatsHamburger SV gaat een zware periode tegemoet. Trots is de Noord-Duitse formatie op zijn glorieuze seizoenstart en ongeslagen status in de Bundesliga, maar er zijn ook zorgen. Met de zware enkelblessure van Mladen Petric zag trainer Bruno Labbadia andermaal een belangrijke speler wegvallen. Hierdoor steeg het aantal langdurige absente basiskrachten naar vier. In de voorhoede van HSV is voormalig FC Groningen-spits Marcus Berg nu de enige fitte arrivé. Indien Labbadia vasthoudt aan een tweespitsenconcept is het denkbaar dat hij Eljero Elia van de linkervleugel overhevelt naar de spits.

Man in vorm Zé RobertoMet terugwerkende kracht betreuren steeds meer Bayern München-coryfeeën het vertrek van Zé Roberto afgelopen zomer naar Hamburg. De 35-jarige topfitte Braziliaan beleeft een droomstart bij Die Rothosen. In de middelste linie bewaakt hij met captain David Jarolim de balans en heeft daarbij de vrijheid zich offensief te laten gelden. Met als resultaat vier treffers en twee assists in acht competitieduels.

Afwezigen Alex Silva, Guerrero, Benjamin, Stepanek (allen kruisband), Reinhardt (middenvoetsbeentje), Petric (enkel), Castelen (knie).

BAYER LEVERKUSENKlassering 1ste plaatsDe lokale media debatteren nu al of Bayer Leverkusen rijp is voor zijn eerste landstitel ooit. De Duitse koploper heeft de voorbije seizoenen een twijfelachtige reputatie vergaard: de jaargang goed starten en vervolgens zó ver teruggevallen dat het zelfs naast Europees voetbal grijpt. Dit seizoen is alles anders, mede door Sami Hyypiä. De Finse ex-Willem II'er is de stuwende kracht van Bayers sterke defensie. In acht wedstrijden hoefde de achterhoede slechts vijf treffers toe te staan. Uit statistieken blijkt dat Hyppiä ruim 75 procent van alle persoonlijke duels wint.

Man in vorm Stefan KiesslingKiessling geldt als de levensverzekering van Bayer Leverkusen. In de acht gespeelde competitieduels kwam de spits zes keer tot scoren, waardoor hij het topscorersklassement aanvoert. Door zijn uitstekende seizoensouverture kwam andermaal een lobby op gang Kiessling weer bij de Duitse ploeg te halen. Twee interlands speelde Kiessling tot dusverre, maar bondscoach Joachim Löw houdt vast aan zijn gevestigde aanvallers (Klose, Gomez, Podolski, Cacau).

Afwezigen Helmes (kruisband), Fernandez, De Wit, Touré, Kadlec (allen hersteltraining).

Voor Hamburger SV-trainer Bruno Labbadia wordt het zijn weerzien met Bayer Leverkusen sinds zijn veel besproken vertrek afgelopen zomer. Het voorbije seizoen verloor de oefenmeester – de opvolger van Martin Jol – beide duels van zijn huidige werkgever. Daarentegen schakelde Labbadia met Bayer Leverkusen wel Hamburger SV uit in de achtste finale van het UEFA Cup-toernooi. Zé Roberto is de enige speler die het opneemt tegen zijn vroegere werkgever.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Hamburger SV-Bayer Leverkusen 1-0
2005/06 Hamburger SV-Bayer Leverkusen 0-2
2006/07 Hamburger SV-Bayer Leverkusen 0-0
2007/08 Hamburger SV-Bayer Leverkusen 1-0
2008/09 Hamburger SV-Bayer Leverkusen 3-2


{"title":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Mbappé maakt de eerste treffer tegen Oostenrijk!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk.","textMobile":"Maakt Kylian Mbappé zijn heldenstatus bij Frankrijk direct waar? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Oostenrijk."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen