Bayer de dupe van Çalhanoglu-uitspraak in slepende zaak

Reacties

Het seizoen van Hakan Çalhanoglu is door een lange schorsing voorbij. Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) heeft de FIFA-straf voor de spelmaker van Bayer Leverkusen bevestigd.

Bayer de dupe van Çalhanoglu-uitspraak in slepende zaak

De FIFA had Çalhanoglu voor vier maanden geschorst wegens contractbreuk. Het werd bewezen geacht dat de Turkse international in 2011 in de fout was gegaan. Als speler van Karlsruher SC had hij zich gecommitteerd aan Trabzonspor. Zijn vader had zes jaar geleden namens zijn toen minderjarige zoon een akkoord gesloten met de Turkse club.

Ondanks deze toezegging koos Çalhanoglu ervoor om zijn contract met Karlsruher SC te verlengen. Trabzonspor diende daarom in 2013 een aanklacht in tegen de middenvelder, die inmiddels met Hamburger SV had gedebuteerd in de Bundesliga.

In januari 2016 deed de FIFA uitspraak, waarbij Çalhanoglu naast een schorsing voor vier maanden Trabzonspor ter compensatie honderdduizend euro moest betalen. Beide partijen tekenden beroep aan bij het CAS tegen de uitspraak. Het Sporttribunaal heeft de straf nu bevestigd, waardoor de schorsing per direct in gaat.

Bayer Leverkusen legt zich noodgedwongen neer bij de uitspraak. 'Het is een zware klap voor Hakan, maar ook voor ons', zegt technisch directeur Rudi Völler. 'Hoewel Bayer Leverkusen er niets mee te maken heeft gehad, worden wij nu ook zwaar bestraft. Wij missen in de beslissende fase van het seizoen een zeer belangrijke speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.