Leverkusen volgend slachtoffer opgeleefd Werder

Bayer Leverkusen heeft de hervonden kracht van Werder Bremen aan den lijve ondervonden. Aan de Weser werd tiener Ousman Manneh de matchwinner (2-1).

Met trainer Alexander Nouri als opvolger van de ontslagen Viktor Skripnik is de weg omhoog ingeslagen. Inclusief de overwinning op Leverkusen heeft Werder in de laatste vier duels alle (zeven) punten van dit seizoen verzameld.

In de dertiende minuut brak Zlatko Junuzovic namens Werder de ban door in de rebound te doen wat Manneh had nagelaten. De Gambiaan had namelijk geheel vrij voor keeper Bernd Leno gefaald.

Na de gelijkmaker van Hakan Calhanoglu in de 27ste minuut revancheerde de negentienjarige Manneh zich na bijna een uur. Nadat een schot van Junuzovic was gekraakt was het juist hij die de 2-1 op het scorebord bracht. In de slotfase liet hij een enorme kans liggen de wedstrijd te beslissen.

Maar dat zal hem niet worden verweten aangezien Werder de overwinning niet meer uit handen gaf. De ploeg van Nouri zette daarmee de opmars voort, waar Bayer Leverkusen door de nederlaag genoegen moet nemen met een negende plaats.