Baumgartl spreekt dankwoord uit na emotionele rentree bij Union Berlin

Reacties

Timo Baumgartl heeft op Instagram op emotionele wijze teruggeblikt op zijn rentree bij Union Berlin. De centrale verdediger was een halfjaar uit de roulatie vanwege een tumor aan een van zijn testikels.

Baumgartl spreekt dankwoord uit na emotionele rentree bij Union Berlin

'Bedankt aan mijn vriendin Julia, die me zoveel kracht heeft gegeven. Bedankt aan mijn familie en vrienden die me onvoorwaardelijk hebben gesteund. Dank aan iedereen in de zorg me heeft geholpen', spreekt Baumgartl uit in een uitgebreide post. 'Dank ook aan de club en de fans voor de onvergetelijke ontvangst. Ik heb geen woorden voor jullie ongelooflijke steun.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De PSV-huurling speelde op 20 april dit jaar zijn laatste wedstrijd voor Union. Na de halve finalewedstrijd tegen Leipzig in de DFB Pokal bleek Baumgartl bij een controle een tumor aan een van zijn testikels te hebben. Na een operatie en een maandenlange revalidatie stond de centrale verdediger zondagmiddag weer tussen de lijnen.

De 26-jarige Duitser kreeg de rentree die hij verdiende. De supporters van Union gaven Baumgartl een warm welkom in de vorm van een spandoek. Union won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0, in een wedstrijd waarin Sheraldo Becker de allesbeslissende tweede trefer maakte. Door de zege staan de Berlijners met de koppositie in de Bundesliga in handen. Borussia Dortmund volgt met twee punten minder, Bayern München staat vijfde met vijf punten minder.

Leven veranderd
Baumgartl was tijdens zijn revalidatie erg open over zijn revalidatie. Zo gaf hij aan dat zijn tumor in een vroeg stadium werd ontdekt, omdat hij zichzelf uit voorzorg controleerde. 'Ik dacht: het zijn tien minuten die je kwijt bent en je kan er veel mee voorkomen. Ik kan alle jonge mannen aanbevelen om dit te laten doen', adviseerde hij. Ook vertelde hij lotgenoot Sébastian Haller tips te geven. Haller komt de komende maanden niet in actie voor zijn club Dortmund vanwege een kwaadaardige tumor.

Baumgartl gaf eerder al aan dolblij te zijn met zijn terugkeer op het voetbalveld. 'Een overweldigend gevoel. Het ultieme bericht voor een sporter. Elke dag dat ik hier aan kom rijden, is een plezier nu', stelde de dankbare verdediger. 'De diagnose heeft mijn kijk op het leven veranderd.'

Spelersprofiel

T. Baumgartl


Geboortedatum:
4 maart 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Böblingen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
Schalke 04
Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.