Batshuayi grijpt zijn kans bij België na geniale ingeving Hazard

België heeft donderdagavond ook zijn derde wedstrijd in de Nations League gewonnen. De Rode Duivels waren in het Koning Boudewijn Stadion te sterk voor IJsland.

België
België
2 - 0
IJsland
IJsland

Bondscoach Roberto Martínez kon tegen IJsland niet beschikken over Jan Vertonghen, Marouane Fellaini en topscorer Romelu Lukaku. Axel Witsel was wel van de partij en speelde zijn honderdste interland. Bij de bezoekers had AZ-aanvaller Albert Gudmundsson een basisplaats.

België won de heenwedstrijd in IJsland met 0-3, maar had in eigen huis een stuk meer moeite met de Scandinaviërs. Michy Batshuayi kreeg eigenlijk de enige echte kans in de eerste helft, maar de Valencia-spits schoot via de paal naast.

Hoewel Manchester United-spelers Marouane Fellaini en Romelu Lukaku ontbraken, was José Mourinho aandachtig toeschouwer in het Koning Boudewijn Stadion.

In de tweede helft schakelde België een tandje bij. Dries Mertens raakte na een uur spelen eveneens de paal met een vrije trap in de korte hoek, maar enkele minuten later was het alsnog raak. Batshuayi was het eindstation van een fraaie aanval die begon bij Eden Hazard. De Chelsea-aanvaller speelde Thomas Meunier vrij met een splijtende pass, de rechtervleugelverdediger bracht de bal voor en Batshuayi gleed binnen: 1-0.

Tien minuten voor tijd zorgde Batshuayi ook voor de beslissing. De 25-jarige spits verdubbelde de score met een intikker: 2-0. België staat door de tweede zege op IJsland op rozen in Groep 2 van Divisie A. De Rode Duivels hebben aan een gelijkspel tegen Zwitserland komende zondag genoeg om zich tot groepswinnaar te kronen.