Basisplekken voor Ligeon, Andersen en Sigthórsson bij Ajax

Ajax-coach Frank de Boer heeft vier wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van zijn basiself die tegen AC Milan doelpuntloos gelijkspeelde in San Siro in de Champions League.

Basisplekken voor Ligeon, Andersen en Sigthórsson bij Ajax

Behalve de van een schorsing teruggekeerde Joël Veltman krijgen Lucas Andersen (foto), Ruben Ligeon en de van een enkelblessure herstelde Kolbeinn Sigthórsson een plaats in de startopstelling op bezoek bij SC Cambuur. Dat gaat ten koste van Stefano Denswil, Christian Poulsen, Viktor Fischer en Bojan Krkic. Met de wijzigingen wil De Boer zijn elftal na de omschakeling van San Siro naar Leeuwarden 'fris en gretig' houden.

Veltman vormt het centrale duo met Niklas Moisander, waardoor Denswil opnieuw vanaf de bank moet toekijken. Ruben Ligeon is de linksback van de Amsterdammers, waardoor Daley Blind weer doorschuift naar het middenveld en daar de positie van Poulsen overneemt.

In de voorhoede is de basisplek van Andersen opvallend. Hij start vanaf links en is de vervanger van Fischer. In de spits geen Danny Hoesen of Bojan Krkic, maar de IJslander Sigthórsson. Lasse Schöne behield zijn plek in de voorhoede wel. Op de bank zit de pas zeventienjarige A-junior Jairo Riedewald, die zijn debuut in de hoofdmacht kan maken. De linskbenige, centrale verdediger kan ook op het middenveld uit de voeten. De Boer haalde hem als stand-in van Ligeon bij de spelersgroep en verkoos hem boven Mike van der Hoorn.

Ajax zal het in Leeuwarden opnemen tegen een oude bekende. Ajax-huurling Jody Lukoki is de rechteraanvaller van de Friezen. De aftrap is om 12.30 uur.

De volledige opstelling van Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Sigthórsson, Andersen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen