Basisdebuut Zinchenko, Zoet maakt rentree bij PSV

Reacties

Oleksandr Zinchenko begint voor het eerst dit seizoen in de basis bij PSV. De Oekraïense huurling van Manchester City lijkt te profiteren van de reservebeurt van Davy Pröpper, die herstellende is van een knieblessure. Doelman Jeroen Zoet maakt in Tilburg zijn rentree.

Basisdebuut Zinchenko, Zoet maakt rentree bij PSV

Trainer Phillip Cocu stelde vrijdag in aanloop naar het competitieduel met Willem II dat hij een heleboel keuzes moest maken. Zo ontbreekt Andrés Guardado door de hamstringblessure die hij opliep tijdens interlandverplichtingen met Mexico. De Duitser Daniel Schwaab, van origine een verdediger, start op de controlerende positie op het middenveld.

Pröpper leek wel fit genoeg om in Tilburg te kunnen starten, maar Cocu houdt de Oranje-international op de bank. Daardoor vormt Zinchenko samen met Bart Ramselaar en Schwaab het middenveld. Het negentienjarige talent moest het tot nu toe louter doen met invalbeurten, zoals bijvoorbeeld vóór de interlandpauze tegen FC Twente (1-1).

Tijdens dat thuisduel ontbrak Zoet nog door blessureleed, maar de 25-jarige doelman neemt nu de plek onder de PSV-lat weer over van zijn stand-in Remko Pasveer. Steven Bergwijn moet op de flanken weer plaatsmaken voor Luciano Narsingh. Joshua Brenet en Santiago Arias zijn opnieuw de backs, waardoor Jetro Willems weer op de bank begint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.