Basisdebuut Van Aanholt, Boscagli na tien maanden terug bij PSV

Reacties

Patrick van Aanholt begint in de bekerwedstrijd van PSV tegen FC Emmen voor het eerst in de basis bij de Eindhovenaren. Ruud van Nistelrooij houdt twee andere winteraanwinsten nog achter de hand in de achtste finale van het bekertoernooi.

Basisdebuut Van Aanholt, Boscagli na tien maanden terug bij PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Van Aanholt beleefde zondag al zijn debuut voor PSV in de topper tegen Feyenoord. De linksback kwam toen in de 32ste minuut binnen de lijnen als vervanger van Philipp Mwene, die met een hoofdblessure uitviel. Met Olivier Boscagli heeft Van Nistelrooij nog een optie achter de hand voor de linksbackpositie. De herstelde Fransman zit voor het eerst weer op de bank. Onder de lat krijgt Joël Drommel opnieuw de kans om zich te laten zien in een bekerwedstrijd.

Van Nistelrooij kiest op het middenveld voor Ibrahim Sangaré, Guus Til en Joey Veerman. Dat wil zeggen dat Érick Gutiérrez opnieuw buiten de basis is gevallen. Xavi Simons speelt als derde aanvaller, in een voorhoede met verder Luuk de Jong en Johan Bakayoko. Laatstgenoemde viel tegen Feyenoord in toen doelpuntenmaker Anwar El Ghazi geblesseerd uitviel. El Ghazi is niet fit genoeg om in actie te komen tegen Emmen.

De kans is groot dat Fábio Silva en Thorgan Hazard vanavond invallen bij PSV. De in januari gestrikte aanvallers zitten op de bank. Hazard kwam zondag voor het laatste halfuur binnen de lijnen en maakte bij zijn debuut direct zijn eerste doelpunt voor PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.