Basel bevrijdt FC Utrecht van teleurgestelde Bergström

Reacties

Emil Bergström vervolgt zijn loopbaan bij FC Basel. De 26-jarige verdediger wordt gehuurd van FC Utrecht, waar de Zweed door de komst van Justin Hoogma niet langer zeker was van een basisplaats. De Zwitsers hebben ook een optie tot koop bedongen.

Basel bevrijdt FC Utrecht van teleurgestelde Bergström

Bergström verruilde vorig jaar zomer het Russische Rubin Kazan voor de Domstad. In de Eredivisie wilde de bonkige verdediger weer in beeld komen bij de nationale ploeg. Dat liep anders. In zijn eerste seizoen kwam hij niet verder dan negen optredens. Hij ondervond hinder van een blessure en bleek niet bij machte Timo Letschert uit de basis te spelen.

Dit seizoen begon Bergström veelbelovend. Hij leek het vaste verdedigingsduo te gaan vormen met aanvoerder Willem Janssen, totdat Utrecht Hoogma huurde. Trainer John van den Brom gaf de voorkeur aan een links- en een rechtspoot centraal achterin en koos voor de meer voetballende huurling van Hoffenheim.

Voor Bergström reden om zijn heil elders te zoeken. Dat wordt nu Basel. De Zwitserse topclub huurt de verdediger voor één seizoen maar is voornemens hem volgend seizoen definitief over te nemen. De Domstedelingen gunden Bergström, een op- en top prof, deze uitweg.

Op voorhand lijkt FC Utrecht geen vervanger aan te trekken voor Bergström. Met Mark van der Maarel heeft Van den Brom een back-up voor het duo Janssen-Hoogma en bovendien kloppen talenten als Tommy St. Jago en Christopher Mamengi op de deur. Een van de belangrijkste doelen voor de aankomende jaren is dat talenten uit de eigen opleiding een kans krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.