Bartomeu wijkt niet: omstreden Barça-preses wacht referendum af

Reacties

Josep Maria Bartomeu wil van geen wijken weten. De bekritiseerde voorzitter van Barcelona heeft maandagavond op een persconferentie laten weten dat hij voorlopig niet zal opstappen.

Bartomeu wijkt niet: omstreden Barça-preses wacht referendum af
© Pro Shots

Maandagmiddag kwam het bestuur van Barcelona bij elkaar, met drie belangrijke agendapunten. Naast het goedkeuren van de cijfers van afgelopen seizoen – een formaliteit - stonden twee onderwerpen op de agenda die verstrekkende gevolgen konden hebben voor deze bestuursperiode van Bartomeu: het afgedwongen referendum naar aanleiding van de motie van wantrouwen én de optie op te stappen.

Spaanse media berichtten dat Bartomeu overwoog uit eigen beweging te vertrekken gezien de groeiende onvrede over zijn functioneren en vooral de problemen met het organiseren van een referendum. De coronamaatregelen maken een dergelijke raadpleging zeer lastig, zo stelde het bestuur. Om de leden niet in gevaar te brengen bij het uitbrengen van hun stem, overwoog het bestuur op te stappen als het wordt gedwongen een referendum te organiseren.

Daar is het bestuur nu dus toch op teruggekomen. Ondans de motie van wantrouwen blijven Baromeu en de zijnen gewoon zitten. En dus moet er nu een referendum aan te pas komen. Dat wordt gehouden op 1 en 2 november, al sprak Bartomeu het verlangen uit om de stemming twee weken op te schuiven, zodat er meer tijd is om de gezondheidsprotocollen voor te bereiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.