Bartomeu verdedigt zich na harde woorden Messi: 'Lekken? Ik niet'

Reacties

Barcelona-president Josep María Bartomeu spreekt tegen dat er strubbelingen zijn geweest bij de gesprekken tussen de clubleiding en de spelersgroep over het inleveren van salaris. De preses benadrukt dat de selectie direct bereid was geld in te leveren vanwege de coronacrisis.

Bartomeu verdedigt zich na harde woorden Messi: 'Lekken? Ik niet'
© Pro Shots

De Barcelona-spelers leveren tot het einde van de coronacrisis in Spanje liefst zeventig procent van hun salaris in, zodat er geen financiële gevolgen zijn voor het overige personeel. Lionel Messi maakte dat maandagmiddag als captain bekend en voegde in zijn statement toe dat hij niet blij mee was met de berichtgeving de laatste weken. 'Er wordt veel gezegd en geschreven, maar we zijn altijd bereid geweest mee te werken. Wij beseffen hoe ernstig deze situatie is. We zijn onder het vergrootglas gelegd, om zo de druk op ons te verhogen', doelde hij op het lekken naar de media.

Volgens verschillende Spaanse bronnen wilden de spelers er zeker van zijn dat hun ingeleverde geld daadwerkelijk bij het overige personeel terechtkwam. Bovendien zouden de leiders in de selectie zich hebben afgevraagd of ook de bestuurders een groot deel van hun salaris zouden afstaan.

Bartomeu reageerde maandagavond bij Mundo Deportivo op de woorden van Messi. Hij sprak tegen dat er vanuit de clubleiding gelekt is naar de media. 'Ik heb het meegekregen, maar ik kan niet controleren wie er allemaal praat. Ik weet niet om wie het gaat. Uiteindelijk hebben we slechts met de vier captains, de CEO en ikzelf om tafel gezeten. Maar de spelers hebben niet gelekt, ik heb niet gelekt en Òscar Grau (CEO, red.) ook niet. We zijn het achter de schermen eens geworden.'

Bartomeu bevestigde dat Messi zelf het initiatief had genomen voor de gesprekken. 'Hij vertelde me dat deze maatregel er moest komen', aldus de president, die vervolgde: 'Afgerond gaat het om netto zo'n veertien miljoen euro aan salaris per maand van het eerste team. Ik wilde dat we tot een akkoord zouden komen en dat we het niet moesten opleggen. Dat zou het beste zijn voor Barcelona en hun toewijding aantonen. We hebben het bereikt zoals ik wilde. Het is niet opgelegd.'

'Topverdieners in het voetbal moeten behoorlijk inleveren'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.