Barreto geeft Reggina nieuwe hoop op handhaving

Reggina heeft een belangrijke slag geslagen in de jacht op lijfsbehoud. Mede dankzij voormalig NEC-middenvelder Edgar Barreto kreeg Bologna op eigen veld klop (1-2)

Barreto gaf een halve minuut in de eerste helft met een schitterende vrije trap van ruim 25 meter Reggina een comfortabele marge. De Paraguayaanse middenvelder had met een steekpass ook al aan de basis gestaan van de 0-1 van Franco Brienza vijf minuten voor rust.

Bologna, dat ook strijdt tegen degradatie, kwam in de slotfase nog dicht bij een gelijkspel. Maar verder dan de treffer van Vangelis Moras kwamen de gastheren niet.

Met de overwinning zijn de zorgen allerminst verdwenen. Reggina achterhaalde Lecce, maar staat nog drie punten af van de veilige zeventiende plaats. Ook Bologna staat nog onder de rode streep.