Barcelona worstelt en komt maar half boven

Een tegenvallend Barcelona heeft zich niet aan kop van de Primera División genesteld, ook al verloor Sevilla. Getafe bleek een te groot obstakel voor de noodzakelijke winst (1-1).

De afwezigheid van Ronaldinho, Deco (beiden geschorst) en Motta (griep) deed zich voelen bij Barcelona. Getafe had misschien wel meer overtredingen nodig om de Catalanen af te stoppen, wat betreft balbezit en schoten op doel deden de twee ploegen nauwelijks voor elkaar onder.

Vroeg in de tweede helft dreigde een dramatische start van 2007 voor Barcelona. Rafael Márquez ging pijnlijk in de fout met Daniel Güiza in de buurt. De aanvaller van Getafe profiteerde ten volle, omdat ook Carles Puyol en doelman Víctor Valdés geen redding meer konden brengen. Een magistrale vrije trap van Xavi voorkwam een nederlaag voor Barcelona, dat in de resterende twintig minuten de tweede treffer niet kon afdwingen. Met dit resultaat verkleinde de Catalaanse ploeg de achterstand tot twee punten, terwijl het nog een wedstrijd tegoed heeft.