Barcelona-wonderkind Yamal breekt opnieuw bijzondere records

Reacties

Lamine Yamal groot vrolijk verder met het schrijven van geschiedenis. Het zestienjarige wonderkind van Barcelona was al de jongste doelpuntenmaker ooit van de Spaanse nationale ploeg; sinds zondagavond is hij ook de jongste doelpuntenmaker ooit in LaLiga en van Barcelona.

Barcelona-wonderkind Yamal breekt opnieuw bijzondere records
© Pro Shots
Granada
Granada
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Yamal had een basisplaats in de competitiewedstrijd tegen Granada en wandelde kort voor rust de Catalaanse aansluitingstreffer binnen: 2-1. In zijn twaalfde wedstrijd in het eerste elftal van Barcelona betekende het zijn eerste doelpunt.

Yamal is op deze zondag 16 jaar en 87 dagen oud. In de geschiedenis van LaLiga was er nooit een jongere doelpuntenmaker: de Barcelona-parel stoot Fabrice Olinga (Málaga, 16 jaar en 98 dagen) van de troon. In de geschiedenisboeken van Barcelona moet Ansu Fati plaatsmaken voor Yamal. Fati was 16 jaar en 304 dagen oud toen hij voor het eerst scoorde voor de huidige kampioen van Spanje.

Een maand geleden werd Yamal ook de jongste debutant én jongste doelpuntenmaker ooit van de nationale ploeg van Spanje. De aanvaller tekende even hierna een nieuw contract bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.