'Barcelona wil Coutinho en Dembélé gebruiken in ruildeals'

Reacties

Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé lijken Barcelona komende zomer te gaan verlaten. El Mundo Deportivo pakt donderdag uit met het nieuws dat de club van plan is om beide aanvallers te betrekken in ruildeals.

'Barcelona wil Coutinho en Dembélé gebruiken in ruildeals'
© Pro Shots

Barça wil namelijk alles op alles zetten om Neymar en Lautaro Martínez naar Catalonië te halen. Een ambitieus plan, want het duo is niet goedkoop. Paris Saint-Germain hing onlangs een prijskaartje van 150 miljoen euro om de nek van de Braziliaan, terwijl Lautaro bij Internazionale een clausule van 111 miljoen euro in zijn contract heeft staan.

Om die bedragen wat te drukken is Barcelona dus van plan om Coutinho en Dembélé te gebruiken. Die spelers kwamen in 2017 en 2018 voor vergelijkbare bedragen over van respectievelijk Liverpool en Borussia Dortmund, maar hebben eigenlijk nooit indruk kunnen maken in Camp Nou.

Met name Dembélé zal de prijs van Neymar of Lautaro flink kunnen drukken. De 22-jarige Fransman vertegenwoordigt nog altijd een hoge waarde en staat in de belangstelling van zowel PSG als Inter. Coutinho (27) is een stuk ouder en heeft geen verpletterende indruk achtergelaten bij Bayern München, de verwachting is dat de Duitsers de optie tot koop ter waarde van 120 miljoen euro dan ook niet gaan lichten.

Barcelona wil hoe dan ook van Coutinho af, niet in de laatste plaats vanwege zijn astronomische salaris. Mogelijk biedt Chelsea uitkomst. Die club wilde de Braziliaan vorig jaar al halen als vervanger van Eden Hazard, maar had toen nog een transferban.

Het beste Barcelona sinds 2000
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.