'Barcelona wacht eindafrekening niet af en geeft Setién duidelijkheid'

Reacties

Quique Setién heeft het vertrouwen van de technische leiding van Barcelona gewonnen. Volgens SPORT is reeds besloten dat de opvolger van Ernesto Valverde ook volgend seizoen voor de groep zal staan.

'Barcelona wacht eindafrekening niet af en geeft Setién duidelijkheid'
© Pro Shots

De 61-jarige Setién tekende in januari een contract voor tweeënhalf jaar bij Barcelona, maar destijds werd de afspraak gemaakt dat de Catalanen deze verbintenis in de zomer zouden kunnen verscheuren, als de samenwerking niet zou bevallen. SPORT heeft begrepen dat de technische leiding niet gaat afwachten hoe dit seizoen zal gaan eindigen, en met hoeveel prijzen, maar dat Setién nu al duidelijkheid krijgt over zijn toekomst: hij mag blijven.

Setién zat tot dusver bij twaalf wedstrijden van Barcelona op de bank en verloor er daar drie van: de competitieduels bij Valencia en Real Madrid en de bekerwedstrijd bij Athletic Bilbao, in de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey. Door laatstgenoemde nederlaag is Barcelona niet meer in de race voor het winnen van de Spaanse beker.

In het weekend voordat het Spaanse voetbal werd stilgelegd heroverde Barcelona de koppositie in La Liga van Real Madrid. Met nog elf speelronden te gaan heeft de titelhouder nu twee punten meer dan zijn aartsrivaal. Barcelona doet ook nog mee aan de Champions League en speelde de eerste wedstrijd in de achtste finales van het miljardenbal met 1-1 gelijk tegen Napoli.

Voor de aanstelling van Setién was ook Ronald Koeman in beeld bij Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal wilde zo kort voor het EK echter niet vertrekken bij de KNVB. Koeman heeft een zogeheten Barcelona-clausule in zijn tot medio 2022 doorlopende contract staan, waardoor hij na het Europese eindtoernooi naar zijn droomclub zou mogen vertrekken. De verplaatsing van het EK heeft de situatie flink veranderd. Bij de KNVB gaat men ervan uit dat Koeman zeker tot volgend jaar zomer blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.