Barcelona vindt creatieve oplossing voor zwakke plek

Reacties

Barcelona heeft noodgedwongen gekozen voor een andere weg om de opties centraal achterin te vergroten. Ronald Araujo biedt een gewenste oplossing.

Barcelona vindt creatieve oplossing voor zwakke plek
© Pro Shots

Een centrale verdediger heette een van de prioriteiten te zijn bij Barcelona, waarbij ook de naam Matthijs de Ligt viel. Door de coronacrisis liggen de kaarten niet anders dan een paar maanden geleden.

Het ontbeert de Catalanen aan de financiële middelen voor grote transfers. Bovendien heeft de ontwikkeling van Araujo gezorgd voor een alternatief. De 21-jarige Uruguayaan, die dit seizoen een vaste waarde bij Barcelona B is, krijgt volgens AS volgend seizoen een serieuze kans.

Araujo heeft zijn debuut in oktober gemaakt in de hoofdmacht. Het was geen eerste optreden om snel te vergeten. In de 87ste minuut kreeg hij een rode kaart. De Uruguayaan stond op dat moment minder dan een kwartier binnen de lijnen als vervanger van Jean-Clair Todibo, die wel op de nominatie staat om te worden verkocht. Daarnaast heeft Barcelona nog de beschikking over de zeventienjarige Xavier Mbuyamba, die afgelopen zomer overkwam van MVV Maastricht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.