'Barcelona heeft al genoeg gezien van Cillessen-opvolger Neto'

Reacties

De toekomst van doelman Neto lijkt niet bij Barcelona te liggen. De Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo heeft begrepen dat de opvolger van Jasper Cillessen alweer te koop staat.

'Barcelona heeft al genoeg gezien van Cillessen-opvolger Neto'
© Pro Shots

De dertigjarige Neto kwam afgelopen zomer over van Valencia, terwijl Cillessen de omgekeerde weg bewandelde. Van een ruildeal was officieel geen sprake: Valencia betaalde 35 miljoen euro voor Cillessen en Barcelona 26 miljoen euro voor Neto. Met sportieve bonussen zou de uiteindelijke transfersom van de Braziliaan ook op 35 miljoen euro kunnen uitkomen.

Neto wist wat zijn rol zou zijn bij Barcelona en dat is die van tweede doelman, achter de onbetwiste eerste keus Marc-André ter Stegen. Neto speelde tot dusver pas vier wedstrijden voor Barcelona en het is goed mogelijk dat het hierbij gaat blijven, nu de Catalanen alweer afscheid willen nemen van de doelman.

Volgens Mundo Deportivo is hier een sportieve én een economische reden voor. Om te beginnen bij het sportieve: de 21-jarige Iñaki Peña ontwikkelt zich goed en klopt steeds harder op de deur. De doelman van Barcelona B zat al een paar keer bij de selectie van het eerste elftal en is er volgens de technische leiding klaar voor om de rol van Neto, als stand-in van Ter Stegen, over te nemen.

Als aanstormend talent ligt het salaris van Peña lager dan dat van Neto. Dat betekent voor Barcelona dus een besparing, terwijl de club ook een transfersom voor de keeper goed kan gebruiken. Zoals bekend willen de Catalanen in de zomer werk maken van de komst van Neymar en/of Lautaro Martínez. Alle financiële beetjes die hierbij zouden kunnen helpen zijn voor Barcelona meer dan welkom.

Overigens is het nog wachten op duidelijkheid over de toekomst van Ter Stegen. De keeper is met Barcelona in gesprek over een nieuw contract en lijkt te gaan bijtekenen. Mocht de Duitser toch besluiten dat het tijd is voor iets nieuws, dan hoeft Neto niet te rekenen op promotie. Barcelona wil in dit geval een nieuwe topkeeper halen en denkt daarbij volgens de Spaanse kranten ook aan Ajax-doelman Andre Onana. Hij heeft al een verleden in de jeugdopleiding van de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.