Barcelona vervolgt opruiming met vertrek Alcácer

Reacties

Paco Alcácer speelt dit seizoen op huurbasis voor Borussia Dortmund. De club heeft ook een optie tot koop bedongen bij Barcelona.

Barcelona vervolgt opruiming met vertrek Alcácer

De rol van Alcácer was al vroeg in het jaar uitgespeeld in Barcelona. De 24-jarige aanvaller zat niet eens bij de wedstrijdselectie in de eerste twee speelrondes van La Liga. Alcácer stapte in 2016 voor dertig miljoen euro over van Valencia naar Barça, waar hij tot vijftien doelpunten in vijftig optredens kwam. De dertienvoudig Spaans international heeft nog een contract tot medio 2021 in Catalonië.

Borussia Dortmund betaalt Barcelona een huursom van 2 miljoen euro en kan Alcácer volgende zomer definitief inlijven voor 23 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan mogelijke bonussen. De Duitsers waren op zoek naar een spits na de terugkeer van huurling Michy Batshuayi naar Chelsea.

Met het vertrek van Alcácer is er een elftal aan spelers dat Barça deze zomer heeft verlaten. Eerder vertrokken Yerry Mina, Lucas Digne, Gerard Deulofeu, Aleix Vidal, Marlon, André Gomes, Andrés Iniesta, Douglas (huur), Paulinho (huur, met verplichte optie tot koop) en Adrián Ortolá (huur). Barcelona haalde zelf vier nieuwe spelers: Malcom, Clément Lenglet, Arthur en Arturo Vidal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.