Barcelona swingt met fenomenale Lewandowski en scorende Frenkie de Jong

Barcelona heeft indruk gemaakt in de strijd om de Trofeu Joan Gamper, de traditionele openingswedstrijd van het seizoen. Het Mexicaanse Pumas UNAM werd met 6-0 verslagen. Robert Lewandowski werd de man van de avond; Frenkie de Jong liet zich ook van zijn goede kant zien.

De Jong begon zondagavond op de bank, maar kwam bij de start van de tweede helft binnen de ploeg. Barcelona stond toen al op een 4-0 voorsprong. De Jong wilde duidelijk wat tonen aan de fans in het goedgevulde Camp Nou en liet zich gelden met zijn kenmerkende versnellingen. De supporters lieten hun waardering voor het goede werk van De Jong blijken.

In de eerste helft waren diezelfde fans ook al verwend geraakt. Lewandowski opende al na tweeรซnhalve minuut de score, door uit een moeilijke hoek raak te schieten, en was met twee puntgave assists de architect bij de doelpunten van Pedri (2-0 en 4-0). Tussendoor scoorde ook Ousmane Dembรฉlรฉ nog voor Barcelona. Pumas, de nieuwe werkgever van Barcelona-icoon Dani Alves, kwam simpelweg niet in het stuk voor en liep constant achter de bal aan.

Ook na rust, toen Barcelona flink gewijzigd werd, was de ploeg van Xavi dominant. Franck Kessiรฉ vond Pierre-Emerick Aubameyang en hij maakte kort na rust al de 5-0. De supporters keken al uit naar opnieuw een doelpuntenfestijn, maar het duurde even voordat er weer gescoord werd. Nadat Aubameyang de lat had geraakt, schoot De Jong vijf minuten voor tijd de 6-0 tegen de touwen.

Het nieuwe seizoen in La Liga begint aankomende zaterdag voor Barcelona met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.